Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μεγάλο αριθμό Τούρκων τουριστών αναμένεται να δεχθεί στο επόμενο διάστημα η Ρόδος

Μεγάλο αριθμό Τούρκων τουριστών αναμένεται να δεχθεί στο επόμενο διάστημα η Ρόδος

Χθες, ξεκίνησε το Ραμαζάνι που θα διαρκέσει 29 ημέρες και κατά την περίοδο αυτή οι Τούρκοι συνηθίζουν να πραγματοποιούν εκδρομές και ταξίδια. Οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών αναμένεται να κορυφωθούν γύρω στις 15 Ιουνίου, που είναι η ημερομηνία έναρξης του Μπαϊράμ, της μεγάλης θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων.

Όσο διαρκεί η περίοδος του Ραμαζανιού θα πραγματοποιείται κάθε βράδυ λειτουργία στο τζαμί στην Παλιά Πόλη, όπου συρρέει πλήθος κόσμου κάθε φορά. Η Ρόδος, λόγω της ασύγκριτης φυσικής της ομορφιάς και των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρει στον επισκέπτη για εναλλακτικές τουριστικές εμπειρίες, αλλά και εξαιτίας του τζαμιού της Μεσαιωνικής Πόλης, αποτελεί πόλο έλξης για τους Τούρκους και κυρίως την περίοδο των θρησκευτικών τους εορτών.

Μιλώντας στη «Δημοκρατική» η πρόεδρος του συλλόγου «Αδελφοσύνη», κ. Μπεϊτζέ Σελαβτζή, επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον των Τούρκων για διακοπές στη Ρόδο, στην Κω και σε όλα σχεδόν τα νησιά των Δωδεκανήσων.

«Το ενδιαφέρον των Τούρκων για διακοπές στη Ρόδο είναι δεδομένο. Κάθε χρόνο -κυρίως την περίοδο του Ραμαζανιού και του Μπαϊράμ- οι αφίξεις παρουσιάζουν άνοδο. Ήδη με τα ημερόπλοια καταφθάνει στο νησί μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών.

Η Ρόδος αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, καθώς καλύπτει κάθε ανάγκη και προσδοκία. Είναι ένα πανέμορφο νησί που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Δεν είναι τυχαίο που το προτιμούν οι Τούρκοι τουρίστες. Βέβαια, εκτός από τη Ρόδο οι επισκέπτες από την Τουρκία επιλέγουν και τα υπόλοιπα νησιά του νομού, όπως την Κω και τη Σύμη», είπε η κ. Σελαβτζή.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος «Αδελφοσύνη» διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εκδρομή στο Μαρμαρίς και στη Ντάτσα, στην οποία υπάρχει υψηλό ποσοστό συμμετοχής από Χριστιανούς.

Αναφέρεται επίσης ότι το πιλοτικό πρόγραμμα έκδοσης ολιγοήμερων θεωρήσεων (βίζα) για τουρίστες από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά θα εφαρμοστεί για άλλη μια χρονιά.

Οι Βρυξέλλες έδωσαν το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του προγράμματος αυτού, που όπως έχει ήδη αποδειχθεί από την εφαρμογή του τα τελευταία χρόνια, ενδυναμώνει το τουριστικό ρεύμα προς τα ελληνικά νησιά και στηρίζει τις τοπικές οικονομίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί στην εφαρμογή και το έτος 2018 του συστήματος έκδοσης θεωρήσεων μίας εβδομάδας για Τούρκους τουρίστες και πολίτες από τρίτες χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Αυτό το πρόγραμμα θεωρήσεων, που έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την οικονομία της Ρόδου για αυτό το λόγο η συνέχιση του και τη φετινή χρονιά αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των τοπικών φορέων, όπως της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΕΒΕΔ.

Έχει αποδειχθεί ότι οι Τούρκοι τουρίστες ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία της Ρόδου με το συνάλλαγμα που αφήνουν να φτάνει έως και τα 2,5 εκατ. ευρώ. Επιλέγουν τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύουν τη ρευστότητα στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.