Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο 12ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική ο Πέτρος Φιλίππου

Στο 12ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική ο Πέτρος Φιλίππου

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, αναφερόμενος στο 12ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ανατολική Αττική δήλωσε στην “ΤΝ”:

Ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία αυτή η συζήτηση και τα συμπεράσματα που βγήκαν στα 7 θεματικά τραπέζια.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου ήρθαν να επισφραγίσουν με τις ομιλίες τους η Περιφερειάχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οι οποίοι έθεσαν τους βασικούς άξονες και έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεργαστούμε, όλοι οι φορείς, Υπουργεία, Περιφέρεια και Δήμοι, προκειμένου να δρομολογήσουμε, το συντομότερο, το αναμενόμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ο Πέτρος Φιλίππου κατέθεσε τις απόψεις του, σε όλες σχεδόν τις θεματικές συνεδρίες. Συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, και της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου με τους Δημάρχους Αττικής.

Την άποψή του κατέθεσε και στη θεματική συνεδρία για την «Πολιτιστική Κληρονομιά, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό», από την οποία και το video.

Εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επισήμανε ότι και οι τρεις τομείς (πολιτισμός, αθλητισμός, τουρισμός) είναι καθοριστικοί για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού ήδη εκπονεί προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής με την αξιοποίηση και την ανάδειξη των παραλιών, των δασών και των περιοχών φυσικού κάλλους. Βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι πώς οι χώροι αυτοί θα εξυπηρετήσουν τα πέντε εκατομμύρια κατοίκων του λεκανοπεδίου της Αθήνας που στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής βρίσκουν διέξοδο και χώρους αναψυχής.

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά για την ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ανατολικής Αττικής που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό (Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Ραμνούντας, Αχαρνές κ.α). Ήδη η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί προγράμματα ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων ιστορικής σημασίας (αρχαίο θέατρο Θορικού, Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρεωτικής κα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.