Home Γαστρονομία ‘Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου’. Ένα βιβλίο με ιστορίες και συνταγές από...

‘Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου’. Ένα βιβλίο με ιστορίες και συνταγές από τη γαστρονομική παράδοση του Πηλίου

Ο Φιλάρετος Ψημμένος με τη σύζυγο του Μαριάννα δημιούργησαν το 2006 τον Ξενώνα ‘ΑΜΑΝΙΤΑ’, στην Τσαγκαράδα Πηλίου.

Στα 12 χρόνια της λειτουργίας του ξενώνα, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανακαλύψουν και να αναδείξουν δημιουργικά την τοπική γαστρονομία.

Στο ταξίδι αυτό συνέλεξαν πληροφορίες, συνταγές και ιστορίες, που μοιράζονται με τους επισκέπτες τους. Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός τους για το υλικό αυτό, τους έδωσε το έναυσμα για μια πιο συστηματική καταγραφή.

Δημιούργησαν ένα βιβλίο 150 σελίδων, με τίτλο ‘οι γαστρονομικές ιστορίες ενός ξενοδόχου’, με 34 ιστορίες και 64 συνταγές, που ενώνουν το χτες και το σήμερα, το βουνό και τη θάλασσα, το περιβόλι και το βοτανόκηπο και τελειώνουν γύρω από ένα τραπέζι στην αυλή.

‘Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου’ είναι μια προσπάθεια να παρουσιαστούν οι βασικοί ‘γαστρονομικοί Μύθοι’ του Πηλίου μέσα από τα δικά τους μάτια. Στόχος είναι να εκδοθεί σε 2 εκδόσεις Ελληνική και Αγγλική. Για τη συγκέντρωση των χρημάτων της έκδοσης η οικογένεια Ψημμένου έχει δημιουργήσει μια καμπάνια crowdfunding, δηλαδή συγκέντρωσης των χρημάτων από το κοινό, ουσιαστικά προπουλώντας αντίτυπα του βιβλίου.

Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules

Η καμπάνια βρίσκεται στη διεθνή πλατφόρμα Indiegogo στο https://igg.me/at/amanitabook και ζητούν τη βοήθεια όλων μας, για να εκδώσουν το βιβλίο και να μεταφέρουν την εμπειρία του Πηλίου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ήδη έχει καλυφθεί το 44% του στόχου και μέχρι τη λήξη της καμπάνιας στις 29 Απριλίου όσο περισσότερα χρήματα συγκεντρωθούν, τόσο περισσότερα αντίτυπα θα εκτυπωθούν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here