Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής &...

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism στο Ζάγκρεμπ

Τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό σε αυτήν την περίοδο διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης του, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας σε ομιλία του στο Adria Tourism Forum για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο κ.Τζιάλλας συμμετείχε σε ειδική ενότητα με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κροατίας κ. Frano Matusic, τον Υφυπουργό Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου κ. Damor Davodocic και τον κ. Konrad Mizzi Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας και ενημέρωσε το κοινό, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, εταιρειών διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων και επενδυτικά funds.

Τόνισε ότι η εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού για την καθιέρωση της Ελλάδας σε παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες μέσα από την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, το άνοιγμα νέων αγορών επισκεπτών υψηλής αγοραστικής δύναμης , την ανάπτυξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και την επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου .

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, η διαρκής ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, με διαδοχικά ρεκόρ αφίξεων και εσόδων την τελευταία τριετία, και με το 2018 να έχει ξεκινήσει με νέα αύξηση στα τουριστικά μεγέθη , έχει καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για νέα τουριστικά σχέδια και νέες επενδυτικές κινήσεις, και ήδη έχει κινητοποιήσει το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τη διάρθρωση του ελληνικού ξενοδοχειακού κλάδου, τονίζοντας την ποιοτική αναβάθμιση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις νέες επενδύσεις που βρίσκονται στην παρούσα φάση σε εξέλιξη, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Ενημέρωσε επίσης τους δυνητικούς επενδυτές για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως είναι οι Περιοχές Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) και τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα καθώς και για τις ενισχύσεις από τον αναπτυξιακό νόμο που αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.