Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για...

Τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για δημόσιο χώρο, απορρίμματα και ωράρια τροφοδοσίας

Τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για δημόσιο χώρο, απορρίμματα και ωράρια τροφοδοσίας

Τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη λειτουργία της πρωτεύουσας, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η κοινή δράση για να γίνει το κέντρο της Αθήνας και οι γειτονιές πιο ελκυστικές,  οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, η συνεργασία στην καθαριότητα και ο σεβασμός του δημόσιου χώρου, αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), κ. Σταύρο Καφούνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων, συνεπής στη δέσμευσή του, μείωσε τα επαγγελματικά δημοτικά τέλη από 10% έως και 18%, προκειμένου να δώσει κίνητρα για την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την απόδοση όλο και περισσότερου δημοσίου χώρου στους πεζούς, καθώς και στην τήρηση των κανόνων και ωραρίων αποκομιδής των απορριμμάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Τονίζοντας ότι το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας αποτελεί πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργεί με κανόνες το κέντρο μιας σύγχρονης πόλης (πεζοδρομήσεις, περισσότερος χώρος για τους πεζούς, λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, καθαροί τοίχοι από γκράφιτι κ.ά.), ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι με την εκτέλεσή του θα συμβάλει στη συνολική ανάκαμψη της Αθήνας.       

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ κ. Σταύρος Καφούνης, κατά τη συνάντηση, έθεσε τα ζητήματα της υποστήριξης του δήμου Αθηναίων στην πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίκυκλων, την εντονότερη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων.

Στη συνάντηση, από τη πλευρά του δήμου Αθηναίων συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Κοινόχρηστων Χώρων κυρία Νέλλη Παπαχελά, Δημοτικής Αστυνομίας και Κέντρου Πόλης κ. Ανδρέας Βαρελάς, Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Γιώργος Μπρούλιας, η πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων, διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου, κυρία Μαρία Λογοθέτη και η υπεύθυνη του προγράμματος πιλοτικής αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, κυρία Ελίνα Δάλλα.     

Εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας συμμετείχαν ακόμη οι κ.κ. Αθανάσιος Τσαγγάρης, γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γιαννόπουλος, ταμίας, Ευδόμικος Σαββίδης, μέλος, και Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του ΕΣΑ.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.