Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Αττικής...

Συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Αττικής για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της περιοχής

Για την καλύτερη προετοιμασία του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής που θα διοργανώσει εντός του Μαρτίου το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής), κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, είχαν σειρά συσκέψεων στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΠΕΑΑ στην Παλλήνη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό κλιμάκιο και ο Αντιπεριφερειάρχης είχαν διαδοχικές συναντήσεις με Δημάρχους και εκπροσώπους των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής, καθώς και με φορείς της περιοχής ανά θεματική ενότητα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, περιβάλλον, εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες, τουρισμός, πολιτισμός – αθλητισμός, λιμάνια, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορείς, παιδεία, εμπόριο – μεταποίηση, φαρμακοβιομηχανία, κοινωνικοί φορείς και ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώσεις και ομοσπονδίες συλλόγων κα.), όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι φορείς και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αναλυθούν ανά τομέα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Στις συναντήσεις είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής.

Το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ανατολικής Αττικής, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.