Αρχική Δήμοι “Εν συρμώ 2017 – The art train”: Ψυχαγωγία και συγκίνηση σε Καλάβρυτα...

“Εν συρμώ 2017 – The art train”: Ψυχαγωγία και συγκίνηση σε Καλάβρυτα και Διακοπτό το περασμένο Σαββατοκύριακο

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «The Art Train» στα Καλάβρυτα (αίθουσα αναμονής του σταθμού το Οδοντωτού Σιδηροδρόμου), συνεχίστηκαν το Σάββατο 20 Μαΐου οι εκδηλώσεις «Εν Συρμώ 2017» που διοργανώνονται για δεύτερη χρονιά φέτος χάρη στη συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΣΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας κ.α., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Σημειώνεται πως το πρόγραμμα έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.
Τα έργα που εκτίθενται στα Καλάβρυτα φιλοτέχνησαν 13 φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Άγγελου Αντωνόπουλου και Μανώλη Μεραμπελιώτη και είναι μερικά από τα έργα της αντίστοιχης έκθεσης που λειτουργεί στο Info Center του Διακοπτού, τα οποία μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στα Καλάβρυτα, μοιράζοντας έτσι την έκθεση στα δύο άκρα του Οδοντωτού και δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά έργα στην αφετηρία και στο τέρμα της διαδρομής.

Την έκθεση προλόγισαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς έκανε τα αποκαλυπτήρια της φωτογραφίας του αείμνηστου Αρχιμανδρίτη πατρός Κωνστάντιου Χρόνη, που τα δύσκολα χρόνια της κατοχής με τις ενέργειές του προστάτεψε τον Οδοντωτό από ανατίναξη και φρόντισε να φτάνουν με ασφάλεια τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, στις χήρες και τα ορφανά των Καλαβρύτων. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από όμορφες μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαβρύτων, στη σκιά του μεγάλου πλατάνου του Σταθμού.

Το πρωί της Κυριακής, ήταν σειρά του Διακοπτού να φιλοξενήσει τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης «Εν Συρμώ», στην πολυδιάστατη ενημερωτική και ψυχαγωγική δράση με θέμα «Το τρένο, το περιβάλλον, το παιδί» και η οποία σημείωσε αξιόλογη συμμετοχή. Οι πιτσιρικάδες έγιναν μικροί ζωγράφοι, ζωγραφίζοντας το τραινάκι του Οδοντωτού, έφτιαξαν αναμνηστικά των φετινών εκδηλώσεων, έπαιξαν παιχνίδια με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον κάτω από τον πλάτανο στον σταθμό και, στο τέλος, δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι για τον Οδοντωτό ακούγοντας υπέροχες μουσικές κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και υποστήριξαν η Μαρία Τσουκαλά, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η Μαρία Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Σπανού, μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ο Βασίλης Χριστόπουλος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά:

– Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας και τους εκπαιδευτές Χάρη Μοσχόπουλο, Μαριάννα Πασσά και Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα παιχνίδια.

– Την εμψυχώτριες Μαργαρίτα και Ελευθερία Γούτου για τις ζωγραφικές και τις χειροτεχνίες με τα παιδιά.

– Την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου και την εκπαιδευτικό και εμψυχώτρια Κωνσταντίνα Σιαμέτη για το εξαιρετικό παραμύθι που έφτιαξαν μαζί με τους μικρούς παραμυθάδες του Οδοντωτού!

– Τον Γιάννη Καραπαναγιώτη και τους “Φίλους του Οδοντωτού” για την υποστήριξη και την ξενάγηση στην έκθεση και το μουσείο του Οδοντωτού.

Φέτος οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» είναι αφιερωμένες στη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσκαλούν και περιμένουν τους επισκέπτες και το κοινό να συμμετάσχουν στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Μαΐου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ισχύουν για το μήνα Μάιο, βρίσκονται στον ιστοχώρο των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Μαρία Τσουκαλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.