Αρχική Δήμοι ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Εκδήλωση στο Λονδίνο, με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως προορισμού για τον Ιστορικό – Περιηγητικό Τουρισμό και με τίτλο «Remember Salonica Front – WW1», διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Hellenic Centre του Λονδίνου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, των Διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στο Λονδίνο και της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, μελών της ακαδημαϊκής Κοινότητας του Λονδίνου και επαγγελματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και την Μ. Βρετανία.
Παρουσιάστηκαν τα Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή και τα σημεία του Μακεδονικού μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, από Ιστορικούς των δύο χωρών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τουριστικού προφίλ της πόλης, ενώ ακολούθησαν διμερείς συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων επαγγελματιών του Τουρισμού που συνόδευαν την αποστολή και των Βρετανών συναδέλφων τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της διατήρησης της μνήμης του Μακεδονικού μετώπου και η ανάπτυξη του περιηγητικού τουρισμού της περιοχής μέσω της προβολής των σημείων ενδιαφέροντος που αγγίζουν τη Βρετανική ιστορία.  
Ο Σπύρος Πέγκας ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπαράστασης, εκ μέρους του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης, στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, που είχε σημειωθεί στο Λονδίνο, μόλις μια ημέρα νωρίτερα.  
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βραβευμένη πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Διπλωματία των Πόλεων, η οποία έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στην τουριστική κίνηση της πόλης και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση, συσπειρώνοντας παράλληλα τους φορείς της περιοχής, που έχουν κοινό συμφέρον από τη συστηματική προβολή της.
«Φυσικά και επιθυμούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες, τουρίστες και γκρουπ, ωστόσο, στην αβέβαιη ιστορική συγκυρία που διανύουμε, προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η υπενθύμιση προς όλες τις πλευρές, των κοινών μας αξιών, που μας ένωσαν στο παρελθόν και μπορούν να μας οδηγήσουν προς το μέλλον. Από αυτή την οπτική γωνία, οι όροι Brexit ή Grexit, μοιάζουν περισσότερο με τεχνικές διαδικασίες, απέναντι σε μια μεγάλη ιστορική συνέχεια. Το σημαντικότερο όλων είναι η διατήρηση των κοινών μας ιδανικών, η συσπείρωση, η ενίσχυση των κοινών ευρωπαϊκών και ανθρωπιστικών μας αξιών. Να θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι σκληροί, αλλά ηρωικοί αγώνες, πρέπει να δίνονται με στόχο τη διατήρηση των κοινών ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευημερίας» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.  
Η εκδήλωση οργανώθηκε με την υποστήριξη του Commonwealth War Graves Commission και του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.