Αρχική Αθλητικά Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Πήγε στο Ρίο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και το έκανε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του, δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και με 16.000 βαθμούς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής ήταν εντυπωσιακός και ανάγκασε τους κριτές να μην ευνοήσουν τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι.

Ο Έλληνας γυμναστής πήρε 9.200 βαθμούς για την εκτέλεση του προγράμματος του κάνοντας μία εντυπωσιακή και αλάνθαστη έξοδο. Ο Ζανέτι που αγωνίστηκε τελευταίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15.766 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Ντένις Αμπλιάζιν με 15.700.

Τέταρτος ήταν ο Κινέζος Λιου που θεωρούνταν ως ένα από τα φαβορί για ένα μετάλλιο.

Η τελική κατάταξη:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 16.000

2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15.766

3. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.700

4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.600

5. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 15.466

6. Χάο Γιου (Κίνα) 15.400

7. Ντάνι Πινέιρο (Γαλλία) 15.233

8. Ντένις Γκούσενς (Βέλγιο) 14.933

Δείτε την τρομερή του προσπάθεια:

Αψεγάδιαστη η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας δεύτερο τον Βραζιλιάνο Αρτούρ Ζανέτι και τρίτο τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης ανέφερε:

“Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο. Σε κάθε δήλωσή μου «Πάμε Ελλάδα» έλεγα. Έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τον Ζορμπά σε όλο το στάδιο. Για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Το αφιερώνω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει μυστικό.

Έχουμε δουλέψει πολύ, είχαμε προετοιμαστεί καλά. Θέλει δουλειά, υπομονή και και τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς από το ευρωπαϊκό και μετά. Καταφέραμε να φορμαριστούμε στην προπόνηση. Ήρθα εδώ, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας. Πάντα έχω αγωνία. Η μητέρα μου ήτανε εδώ και της αφιέρωσα το μετάλλιο.

Είναι δικαίωση. Θέλω να έχω την υγεία μου. Θέλω να συνεχίσουμε δυναμικά για την επόμενη τετραετία. Θα προσπαθήσω να είμαι πρωταγωνιστής. Ένας καλός αθλητής έχει διάρκεια. Θα προσπαθήσω να επαναλάβω ό,τι και τώρα. Ζήτησα βοήθεια από την Παναγία. Μεγάλη η χάρη της…”.

Source: http://www.sport24.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.