Αρχική Αεροπορικά Νέα Τις 35 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείες που ανέστειλαν το...

Τις 35 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείες που ανέστειλαν το δικαίωμα πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων

airport_ticketingΣύσσωμοι οι κλαδικοί φορείς, προσπαθούν να έρθουν σε συνενόηση, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που ανέκυψε με την απόφαση πολλών αεροπορικών εταιρειών να αναστείλουν το δικαίωμα πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων και να αλλάξουν απόφαση παραμένοντας στο BSP Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, τις 35 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι αεροπορικές εταιρείες που ανέστειλαν το δικαίωμα πώλησης εισιτηρίων σε ελληνικά πρακτορεία ταξιδίων, καθώς προστίθεται διαρκώς στη λίστα εταιρίες από την Ασία και την Λατινική Αμερική.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Virgin, η Turkish Airlines, η Qatar, η Qantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Airlines, η China Southern, η Philippines και η Cathay αφαίρεσαν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας το δικαίωμα να πωλούν εισιτήρια για λογαριασμό τους, λόγω των οικονομικών συνθηκών και της αβεβαιότητας, που επικρατεί στην Ελλάδα.
 
«Η Emirates επιβεβαιώνει την εμπορική απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα. Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων μέσω του γραφείου κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας και τους συνεργάτες μας για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση εν ευθέτω χρόνω» αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της προς «Το Βήμα».
 
«Η Emirates διατηρεί τη δέσμευσή της στην Ελλάδα, όπου λειτουργεί συνεχόμενα τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι – Αθήνα παραμένει ένα από τα πλέον κερδοφόρα στην Ευρώπη. Το οικονομικό έτος 2014 -15 η Emirates μετέφερε περισσότερους από 224.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα» συνεχίζει.

Η ανακοίνωση της Turkish αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί πράκτορες, η Turkish Airlines θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι λόγω της απρόβλεπτης οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε πλέον κρατήσεις εισιτηρίων απ’ όλα τα πρακτορεία της χώρας σας».

«Dear Agents,

Turkish Airlines would like to inform you that due to the adverse and the unpredictable economic situation in Greece we are forced to remove ticketing authority from all agents in Greece».

Η ραγδαία αυτή εξέλιξη των αεροπορικών εταιρειών «διαβάστηκε» από στελέχη του κλάδου ως μείωση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, εκφράζουν την ανησυχία τους να μην υπάρξει συνέχεια και από άλλες αεροπορικές εταιρείες.
 
Πάντως ορισμένες μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, σύμφωνα με το vima.gr, όπως το Aktina Travel Group, είχαν προνοήσει να συνάψουν συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση τόσο από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από τους έλληνες καταναλωτές.
 
Παράλληλα, και διαδικτυακά πρακτορεία, όπως η Viva, έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν βρει τη φόρμουλα για να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια των συγκεκριμένων εταιρειών.
 
Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια.
 
Οι τουριστικοί πράκτορες θα κληθούν στις 16 Ιουλίου να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου.
 
Πηγή: vima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.