Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χωρίς διαβούλευση και εξαγγελία το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού

Χωρίς διαβούλευση και εξαγγελία το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού

parliament_travelling_newsΤο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού προωθήθηκε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή εξαγγελία ή δημοσιότητα και χωρίς διαβούλευση. Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή  το απόγευμα της Παρασκευής 27-6-2014  και άρχισε η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή τη Δευτέρα 30-6-2014. Τονίζει με ενημερωτική επιστολή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ.

Ποιό συγκεκριμένα ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ, τονίζει, ότι

Το σχέδιο νόμου έχει συνταχθεί εξαιρετικά πρόχειρα. Χαρακτηρίζεται από ασυνταξίες και έλλειψη σοβαρής νομοτεχνικής επεξεργασίας, ενώ είναι φανερό ότι οι συντάκτες του δεν έχουν γνώση της τουριστικής νομοθεσίας αλλά και της τουριστικής πραγματικότητας.

Με το σύνολο των νομοθετικών ενεργειών της Κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού (ν. 4179/2013, ν. 4254/2014, ν. 4262/2014 και το παρόν σχέδιο νόμου), δεν ελαφρύνονται τα διοικητικά βάρη, ούτε απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης, ελέγχου και πιστοποίησης των τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως πιθανόν επιδιώκεται, αλλά επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο.
 
Παράλληλα, επαναλαμβάνεται μονότονα η ήδη υφιστάμενη νομοθεσία, ενώ θα έπρεπε να εισάγονται καινοτόμες ρυθμίσεις με τις οποίες θα διευκολυνθεί η τουριστική επενδυτική δραστηριότητα, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Αντί να ενισχυθεί ο ΕΟΤ ως η μοναδική μιας στάσης αρμόδια υπηρεσία για όλες τις τουριστικές δραστηριότητες, να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη δομή του και η εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών του, γίνεται πολυδιάσπαση των τουριστικών αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η τουριστική επενδυτική δραστηριότητα με την εμπλοκή πάρα πολλών υπηρεσιών και φορέων (Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Περιφέρειες, Δήμοι, ΞΕΕ κ.λ.π.).

Το Υπουργείο Τουρισμού διακατεχόμενο από μία δογματική αντίληψη επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να αποδυναμώσει τον ΕΟΤ, παρά τα όσα περί ενίσχυσης του ρόλου του αναφέρονται στην εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου.             

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.