Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Καταχρηστική η απαίτηση εγγραφής τους στα τοπικά επιμελητήρια τονίζουν οι Ξενοδόχοι

Καταχρηστική η απαίτηση εγγραφής τους στα τοπικά επιμελητήρια τονίζουν οι Ξενοδόχοι

τοπικα επιμελητήριαΚατανοητή η αγανάκτηση των Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που καλούνται, από τα Τοπικά Επιμελητήρια, να εγγράφονται και να καταβάλλουν επιπλέον συνδρομές εκτός του ΞΕΕ, για να διεκπεραιώσουν τις διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η..

Σύμφωνα με τον νόμο οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να εγγράφονται σε ένα επιμελητήριο, και οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις εγγράφονται υποχρεωτικά στο ΞΕΕ, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, και στη συνέχεια τονίζει ότι,

“Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε τις σφοδρές, δικαιολογημένες, διαμαρτυρίες μελών μας, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες ζητώντας να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ των κατά περίπτωση τοπικών Επιμελητηρίων, τους ζητείται να εγγραφούν υποχρεωτικώς και σε αυτά. Συγχρόνως, πέραν των ποσών που προβλέπονται για την έκδοση ή καταχώρηση διαφόρων πιστοποιητικών στο Γ.Ε.ΜΗ και παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχουν δώσει ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Ε.ΜΗ με το υπ’ αριθ. 68/25-10-2012 έγγραφό του και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου με το υπ’ αριθ. Κ 2-5794/28-8-2013 έγγραφο, ζητείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να εγγραφούν ως μέλη των τοπικών επιμελητηρίων, να καταβάλλουν συνδρομές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, πέραν των τρεχουσών συνδρομών τους ζητείται να καταβάλλουν αναδρομικώς τις συνδρομές των 2-4 προγενέστερων ετών .
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εγγράφονται σε ένα μόνο επιμελητήριο και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εγγράφονται υποχρεωτικώς ως μέλη του Ξ.Ε.Ε., πληρώνοντας εισφορές σε αυτό, με αποτέλεσμα να αγανακτούν και να αντιδρούν όταν εκβιάζονται και καλούνται, καταχρηστικώς και παρανόμως , να εγγράφονται και να καταβάλλουν συνδρομές και στο τοπικό Επιμελητήριο για να διεκπεραιώσουν τις διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η.”

Και συνεχίζει, το ΞΕΕ Σε μια συγκυρία που το Υπουργείο σας προσπαθεί συστηματικά μέσα από την μείωση του γραφειοκρατικού και λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει το κλίμα και το περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, τέτοιες συμπεριφορές και προβλήματα λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτόν ζητούμε και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το παραπάνω δυσάρεστο πρόβλημα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.