Home Αεροπορικά Νέα Δημιουργίες νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στους υπαίθριους χώρους του αεροδρομίου Αθηνών

Δημιουργίες νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στους υπαίθριους χώρους του αεροδρομίου Αθηνών

Στιγμιότυπο από τη βράβευση των φοιτητών στο Διεθνή Αερολιμένα ΑθηνώνΔημιουργίες  νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στους υπαίθριους χώρους του αεροδρομίουΜε στόχο να παρουσιάσουν στους επισκέπτες του αεροδρομίου όψεις από τη σύγχρονη εφαρμοσμένη τέχνη νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, πραγματοποίησαν διαγωνισμό εικαστικών παρεμβάσεων με θέμα προτάσεις για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται λειτουργικά ως υπαίθρια καθιστικά, σχεδιασμένα για να φιλοξενούν παράλληλα στο εσωτερικό τους δέντρα και θάμνους στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου.
 
Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη ΔΕΠ της ΑΣΚΤ και εκπροσώπους του ΔΑΑ, επέλεξε τελικά 4 προτάσεις (οι βραβευμένοι φοιτητές: Ισμήνη Κορωνίδη, Λαμπρινή Μάρκου, Παναγιώτα Μονογιού και Κωνσταντίνος Σωτηρίου), οι οποίες υλοποιήθηκαν και τοποθετήθηκαν στο στρογγυλό κόμβο του Χώρου Στάθμευσης Μακράς Διάρκειας, με στόχο την αισθητική αναβάθμισή του.
 
Ο διαγωνισμός ακολούθησε την πρόσφατη συνεργασία του ΔΑΑ με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η οποία παρουσιάστηκε στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός» του αεροδρομίου, με οπτικοακουστικό υλικό από τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές των 175 χρόνων παρουσίας της ΑΣΚΤ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.