Αρχική Εκδηλώσεις Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ΚέρκυραςΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29/1 η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας. Στην συνέλευση εγκρίθηκε από το σώμα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός δράσεων του έτους 2011, πλούσιου σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κυρία Αναστασία Αντωνοπούλου, σε μία εκτενή παρουσίαση σκιαγράφησε τις ενέργειες της Ομοσπονδίας δίνοντας μεγάλη έμφαση στις συνέργειες με τον ΣΕΤΕ για θέματα τουριστικής πολιτικής αλλά και παιδείας, όπως στις δράσεις Ελλάδα: Τουρισμός 2020 αλλά και στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την μεθόδευση προσπάθειας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Η συζήτηση μεταξύ των μελών που ακολούθησε ανέδειξε τις εξής θέσεις και προτεραιότητες του συλλόγου για το έτος 2012:

– Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κέρκυρας επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει εθελοντικά με την τεχνογνωσία του στην όποια προσπάθεια καταβάλλεται από τους φορείς της Κέρκυρας για την τουριστική προβολή του νησιού. Επιμένει όμως στη θέση του ότι η όποια προσπάθεια προβολής γίνει πρέπει να είναι συνολική για το νησί, μακροπρόθεσμη και όχι περιστασιακή, μετρήσιμη και από έναν και μοναδικό κοινό φορέα, υπό αυστηρά επαγγελματική καθοδήγηση. Στην κατεύθυνση αυτή, μία από τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου θα είναι η διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Destination Marketing και Branding”.

 

– Για ακόμη μία φορά εκφράστηκε η αγωνία των μελών για το δυσοίωνο παρόν και αμφίβολο μέλλον της Τουριστικής Εκπαίδευσης τόσο της χώρας όσο και ειδικότερα του νησιού, με την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην ουσία να υπολειτουργεί με ελάχιστους σε αριθμό καθηγητές (3) και με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομή και υποστήριξη.

– Για τα αποτελέσματα της σαιζόν του 2011, συμφωνούμε όλοι ότι ήταν τουλάχιστον σε κάποιον βαθμό ικανοποιητικά, υπολείπονται όμως πολύ των προσδοκώμενων. Μάλιστα, όπως εύστοχα σχετική μελέτη του AOCTA επισημαίνει, σε βάθος δεκαετίας (2001-2011) όχι μόνο για αύξηση δεν μπορούμε να μιλάμε αλλά η μείωση είναι αισθητή και η Κέρκυρα έχασε περί τις ένα εκατομμύριο αφίξεις συνολικά εκ των οποίων το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό προέρχεται από τις παραδοσιακές μεγάλες μας αγορές (Βρετανία, Γερμανία κλπ).

– Τέλος, ουδεμία ασφαλής πρόβλεψη για την επόμενη τουριστική σαιζόν μπορεί να γίνει ακόμη καθώς το γενικότερο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι ρευστό με την πλειοψηφία των πελατών μας προσανατολίζονται σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Πρέπει όμως εδώ να υπογραμμιστεί και να μας προβληματίσει πως ενώ οι τιμές των καταλυμάτων βρίσκονται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα, σύμφωνα με σχετικές μελέτες του εξωτερικού, η χώρα μας χάνει διαρκώς έδαφος στην σχέση ποιότητας-τιμής στο εξω-ξενοδοχειακό κόστος ακόμα και ανάμεσα σε ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αποτελέσματα αυτού είναι να αυξάνεται διαρκώς η ζήτηση και συνεπώς και προσφορά πακέτων all-inclusive, ενώ η πίεση στις τιμές των καταλυμάτων αναμένεται να ενταθεί μετά τον Μάρτιο.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου, με τις ευχές όλων για υγεία, προκοπή αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για τον Τουρισμό της Κέρκυρας, με σύμπνοια και κοινή προσπάθεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.