Αρχική Ξενοδοχεία Άδικη την επιβολή του ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θεωρεί το...

Άδικη την επιβολή του ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θεωρεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και αξιώνει την ισότιμη μεταχείριση όλων των εξαγωγικών φορέων

Οι εκπρόσωποι της ξενοδοχίας της χώρας θεωρούν άδικη την επιβολή του ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτωνΤην ισότιμη μεταχείριση όλων  των επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα αξιώνει από την κυβέρνηση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Οι εκπρόσωποι της ξενοδοχίας της χώρας θεωρούν άδικη την επιβολή του ειδικού τέλους επί των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, μέτρο που απομειώνει δραστικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ωθεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση αναλογεί ποσοστιαία στο 15-20% του τζίρου τους.
Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης αναφερόμενος στην επιβολή του μέτρου τονίζει : «Ζητούμε ισότιμη μεταχείριση για όλους τους εξαγωγικούς κλάδους. Πολύ  σωστά  εξαιρείται η εξαγωγική βιομηχανία της χώρας αλλά διερωτώμεθα γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξαίρεση και ο Τουρισμός  που από όλους αναγνωρίζεται πλέον ως η «Βαριά Εθνική μας Βιομηχανία». Μετά την επιβολή του  ΦΠΑ 23% στην εστίαση η ξενοδοχία δέχεται ένα νέο βαρύ και ταυτόχρονα άδικο μέτρο  το οποίο πλέον απειλεί καίρια τη βιωσιμότητα του κλάδου. Μπορεί το 2011 ο εισερχόμενος τουρισμός να σημείωσε αύξηση, όμως ο εσωτερικός τουρισμός που αποτελεί κατά μέσο όρο το 40% του κύκλου εργασιών μας, υπέστη πτώση πάνω από 20%.

Ειδικά τα μικρά ξενοδοχεία θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα εξ αιτίας του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο ειδικό τέλος αντιστοιχεί σε μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους».   
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Ρέτσος: «Οι τελευταίες τροποποιήσεις  στην επιβολή του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με την κατάργηση του προσωρινού χαρακτήρα του μέτρου και την ταυτόχρονη εξαίρεση των βιομηχανικών,  βιοτεχνικών και αγροτικών ακινήτων αφ’ ενός ωθούν σύσσωμο τον ξενοδοχειακό κλάδο στην οικονομική κατακρήμνιση, αφ’ ετέρου συνεχίζουν τη χρόνια στρέβλωση του ελληνικού κράτους,  να αντιμετωπίζει τον τουρισμό ως υποζύγιο που χωρίς μέριμνα και φροντίδα, μπορεί διαχρονικά να  σηκώνει τις αμαρτίες όλης της ελληνικής πολιτείας».
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος σημειώνει : «Τα ακίνητα των ξενοδοχείων δεν είναι ακίνητα εγγείων προσόδων  αλλά  το παραγωγικό εργαλείο μιας τάξης που πασχίζει να διατηρεί ελκυστικές τις εγκαταστάσεις διαμονής, γιατί αυτές συνθέτουν το τουριστικό μας προϊόν που διαθέτουμε στην διεθνή αγορά και  που με τις δραστηριότητες της απορροφά τα προϊόντα της βιομηχανικής και της αγροτικής παραγωγής, συντηρώντας σε μεγάλο βαθμό και αυτούς τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.