Αρχική Airlines News Yπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της Aegean

Yπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και της Aegean

Σύμφωνο συνεργασίας, υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηΠαρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη υπεγράφη σήμερα  σύμφωνο συνεργασίας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού μεταξύ του ΕΟΤ και της αεροπορικής εταιρείας Aegean.
Το σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης , στοχεύει στην ανάληψη  κοινών δράσεων, οι οποίες θα αποβλέπουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.
Ο υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης δήλωσε ότι: «Συνεχίζουμε τις συμφωνίες με φορείς και οργανισμούς οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση του τουρισμού μας. Μετά από την πρόσφατη υπογραφή συνεργασίας με το Ελευθέριος Βενιζέλος , σήμερα, στο πλαίσιο των ενεργειών μας υπεγράφη  η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία προβλέπει συνεργασία των δυο πλευρών που με στοχευμένες δράσεις θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του τομέα του τουρισμού.
Στοχεύουμε στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας  καθώς και την πολύπλευρη ανάπτυξη των πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα να δείξουμε και να πετύχουμε την μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών.
Το πεδίο συνεργασίας μας με την Aegean, είναι ευρύ  και μπορεί να περιλαμβάνει σειρά προωθητικών ενεργειών, όπως η προβολή του λογότυπου Visit Greece καθώς και άλλες δράσεις τις οποίες εξετάζουμε. Υπάρχουν και άλλες  προοπτικές συνεργασίας σε πολλά επίπεδα ενώ μέριμνά μας είναι να προχωρήσουμε  σε ανάλογες ενέργειες που αφορούν στην προβολή του ελληνικού τουρισμού και με άλλους φορείς».  Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης εξήρε την δυναμική του τουριστικού τομέα για την ανάπτυξη της οικονομίας και δήλωσε ότι «χαιρόμαστε που η πολιτεία προχωρεί σε ανάλογες συνεργασίες για την προώθηση του τουρισμού».

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επισημαίνεται ότι στους στόχους του συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η προώθηση και από τους δυο Φορείς είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, του ελληνικού τουριστικού προϊόντος  Για το σκοπό αυτό οι δυο φορείς θα καταρτίσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προώθησης και προβολής σε αγορές-στόχους κοινής επιλογής, το οποίο θα υλοποιήσουν από κοινού και στο πλαίσιο των διαθέσιμων πιστώσεών τους.
Η κοινή προώθηση στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης σε αγορές σημαντικές  για τον Ελληνικό Τουρισμό, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Ισπανία, το Ισραήλ, και άλλες.
Η προσπάθεια εξασφάλισης συνεργειών και από άλλους εμπλεκόμενους Φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, σε σχέση με την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού
Στις παρούσες συνθήκες της αγοράς, με δεδομένους τους οικονομικούς περιορισμούς, η στενή συνεργασία-σύμπραξη των φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στον σχεδιασμό και την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος  και την στήριξη της τουριστικής κίνησης  είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη χαμηλότερη δυνατή δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ – AEGEAN  συνίσταται πιο συγκεκριμένα στα εξής :

Σύνδεση του διαδικτυακού τόπου της ΑEGEAN με τον αντίστοιχο του ΕΟΤ καθώς και με όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαδραστικό «βήμα» επικοινωνίας της ευκολίας της πρόσβασης των τουριστών στην Ελλάδα, όλες τις εποχές του έτους.
Αντίστοιχα ο ΕΟΤ  θα συνδεθεί με το  portal της AEGEAN για την προώθηση και προβολή συγκεκριμένων Ελληνικών προορισμών και  αντίστοιχων οδοιπορικών  εντός της Χώρας.
Επιλογή, από κοινού, προωθητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων κ.λ.π., τις λεπτομέρειες υλοποίησης των οποίων θα επεξεργάζεται ομάδα εργασίας η οποία θα συσταθεί προς το σκοπό αυτό.
Συνεργασία για την κατάρτιση προγράμματος/κορμού για τις επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα.
Συνεργασία  των δύο φορέων σε τομείς επικοινωνίας / διαφήμισης για προβολή θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων ετήσιων προϋπολογισμών των δύο συμβαλλομένων εκατέρωθεν.
Συνεργασία των δύο φορέων για τον σχεδιασμό και παραγωγή από κοινού δημιουργικού υποστηρικτικού υλικού της επικοινωνίας τους .
Συνεργασία των δύο φορέων για την επιλογή προγράμματος  μέσων (χρόνος προβολής & επικοινωνίας σε αντιστοίχηση με συγκεκριμένα  ΜΜΕ , διάρκεια προγράμματος)
Συνεργασία των δύο φορέων για την από κοινού κατάρτιση προγραμμάτων προβολής   στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, για προορισμούς City Break, στην προβολή των οποίων, τόσο ο  ΕΟΤ όσο και η AEGEAN μπορούν  να συμβάλλουν άμεσα και αποτελεσματικά με το δίκτυό τους στο Εξωτερικό και ειδικότερα σε αγορές δεξαμενές για τον Ελληνικό Τουρισμό, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ιταλία το Ισραήλ, κ.λπ.
Συνεργασία σε προγράμματα ειδικότερου ενδιαφέροντος με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, κίνησης , κλπ.
Η συνεργασία των δύο φορέων για την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων προώθησης  ενδεχομένως και σε συνεργασία με άλλους φορείς του Τουρισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.