Αρχική Hotels Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των επαγγελματιών τουρισμού στην πιθανολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ. ΣΕΕΔΔΕ:...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των επαγγελματιών τουρισμού στην πιθανολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ. ΣΕΕΔΔΕ: “Τελειωτικό χτύπημα”

«Τελειωτικό χτύπημα» στον Τουρισμό η πιθανολογούμενη αύξηση του Φ.Π.Α.

ΣΕΕΔΔΕ, Απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει πιθανή μετάταξη των τουριστικών υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23%Τις τελευταίες, ημέρες η Συνομοσπονδία γίνεται αποδέκτης της ανησυχίας και του προβληματισμού των μελών της σχετικά με τη φημολογία περί επικείμενων νέων αυξητικών μεταβολών του συντελεστή Φ.Π.Α. στον τουρισμό.
Απευθύνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει πιθανή μετάταξη των τουριστικών υπηρεσιών στον ανώτατο συντελεστή 23%, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα θέσει αυτομάτως την Ελλάδα εκτός του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη, καθιστώντας την πολύ ακριβό προορισμό για τους τουρίστες. Οι συνέπειες στην απασχόληση, την οικονομία και εν τέλει την ευημερία του τόπου θα είναι καταστροφικές.
Ήδη η αύξηση του Φ.Π.Α. από 9% σε 11%, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό και στις επιχειρήσεις μας. Ενδεχόμενη νέα αύξηση θα αποτελέσει και το τελειωτικό χτύπημα.
Τα περιθώρια κέρδους είναι εξαιρετικά χαμηλά, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που προσφέρονται στους tour operators, ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι έχει υπογραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός συμβολαίων συνεργασίας με τους T.O’s, για το 2011, που σημαίνει ότι την όποια αύξηση θα κληθούν να απορροφήσουν αποκλειστικά οι τουριστικοί επιχειρηματίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τα παραδείγματα ανταγωνιστριών χωρών, οι οποίες διατηρούν σημαντικά χαμηλότερους συντελεστές Φ.Π.Α. στις τουριστικές υπηρεσίες, από του ισχύοντος 11% στη χώρα μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αντίστοιχοι συντελεστές είναι: στην Ισπανία 7%, στην Τουρκία 8%, στη Γερμανία 7%, στη Γαλλία 5,5%, στην Κύπρο 5%,κ.λπ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.