Η εδραίωση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού city break για τη γαλλική αγορά, με αφορμή και την προσθήκη δύο πτήσεων εβδομαδιαίως από τον γαλλικό αερομεταφορέα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ήταν το αποτέλεσμα συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον CEO της αεροπορικής εταιρείας Transavia, κ. Olivier Mazzucchelli.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Παρίσι, όπου διεξάγεται η διεθνής έκθεση τουρισμού IFTM – Top Resa 2025 (23-25 Σεπτεμβρίου 2025), η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τη νέα Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κα Άντζελα Βαρελά, περιηγήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ και συνομίλησαν με συνεκθέτες, εκπροσώπους Περιφερειών, Δήμων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο της έκθεσης η κ. Κεφαλογιάννη και η κα Βαρελά είχαν επιπλέον συναντήσεις με στελέχη tour operators και αεροπορικών εταιριών, καθώς και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Επιπλέον η Υπουργός συναντήθηκε με τον Commercial Director τoυ ομίλου αεροπορικών εταιρειών AIR FRANCE/ KLM, κ. Frédéric Descours. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των υφιστάμενων απευθείας πτήσεων του γαλλικού αερομεταφορέα προς τη χώρα μας σε Ηράκλειο, Ρόδο, Σαντορίνη και Μύκονο. Τέθηκε επίσης το ζήτημα πιθανής επέκτασης της χρονικής περιόδου πραγματοποίησης των εν λόγω πτήσεων, αλλά και της δημιουργίας συνδυαστικών πτήσεων προς τη χώρα μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου η Air France εκτελεί 18 απευθείας πτήσεις προς/από τη Γαλλία.

Τέλος, η κα Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο σημαντικό γαλλικό μέσο ενημέρωσης για επαγγελματίες του τουρισμού TourMag, καθώς και στην ΕΡΤ, η οποία καλύπτει τη διεθνή τουριστική έκθεση. Η γαλλική τουριστική αγορά είναι η τέταρτη σημαντικότερη για τη χώρα μας σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις για το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.