Μνήμες, τόπος, γεύση: Το Selene ανανεώνει τη γαστρονομική του αφήγηση με τέσσερα νέα μενού και την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι
Το Selene, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης, επανασυστήνει φέτος ένα ανανεωμένο γαστρονομικό ταξίδι υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin και Executive Chef του Ομίλου Katikies, Έκτορα Μποτρίνι. Έχοντας γράψει ιστορία στην ελληνική γαστρονομική σκηνή από το 1985 όταν πήρε σάρκα και οστά το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη και της συζύγου του Έβελυν, το ιστορικό εστιατόριο αναβίωσε το 2021 κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Katikies και με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι.
Φωλιασμένο σε ένα εντυπωσιακό σημείο των Φηρών, στην ατμοσφαιρική αυλή μιας καθολικής μονής του 18ου αιώνα που στεγάζει σήμερα το 5* ξενοδοχείο Katikies Garden, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και να αφήνει το αποτύπωμά του διανύοντας τη νέα του εποχή.
Τέσσερα μενού, μια εμπειρία γαστρονομικής αφήγησης
Με στόχο τη συνέχιση της κληρονομιάς του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του δημιουργούν στο Selene μια απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία Σαντορινιού fine dining για όλες τις αισθήσεις. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί ένα εύρος προτάσεων από αποτίουν φόρο τιμής στην τοπική πρώτη ύλη μέσα από ένα à la carte και τρία degustation μενού, το καθένα με διαφορετικό χαρακτήρα. Οι γευστικές επιλογές συμπληρώνονται από εξαιρετικές ετικέτες του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα από μια wine list που έχει συνθέσει ο Γιάννης Καρακάσης MW, ένας από τους περίπου 400 Masters of Wine παγκοσμίως.
Με τα ονόματά τους να αντλούν έμπνευση από τις φάσεις της Σελήνης, τα νέα μενού του εστιατορίου αποτυπώνουν το μοίρασμα και τη νοσταλγία ξυπνώντας μνήμες και καταλήγοντας σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό, πολιτιστικό και αισθητηριακό βίωμα.
Ξεκινώντας με το à la carte “Half Moon” μενού και προχωρώντας στα degustation “Harvest Moon”, “Full Moon” και “Mnēmes”, η ομάδα του εστιατορίου, με τον Executive Chef του Ομίλου Katikies Έκτορα Μποτρίνι στο τιμόνι, δημιουργεί συνθέσεις που μιλούν για τον τόπο, την παιδική ηλικία, τη γεύση της οικογένειας και της γης, μέσα από τεχνική ακρίβεια, σύγχρονη ματιά και σεβασμό στην πρώτη ύλη. Μοιράζεται τις μνήμες της δημιουργώντας παράλληλα αναμνήσεις για τους ανθρώπους που θα μοιραστούν το φαγητό τους.
“Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς ένας τόπος με εξαιρετικά προϊόντα. Είναι ένα συναίσθημα, μια μνήμη, μια γεύση που κουβαλάς μαζί σου. Στο Selene, θέλαμε να δημιουργήσουμε μενού που δεν περιορίζονται στην τεχνική ή στην εικόνα, αλλά μιλούν για την ψυχή του νησιού. Είναι τιμή και πρόκληση να συνεχίζω την πορεία ενός θρύλου όπως ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με τη δική μας σύγχρονη δημιουργική ματιά”, αναφέρει ο Έκτορας Μποτρίνι.
Τα νέα μενού αποτυπώνουν γεύσεις όπως η τάρτα ντομάτας με φύλλο με ελαιόλαδο, σαρίκι και σορμπέ βασιλικού, η σπανακοτυρόπιτα, ο σαντορινιός ντοματοκεφτές ή το αρνί με μελιτζάνα, χλωρό Σαντορίνης, αγκινάρες και χαμομήλι μέσα από μια δημιουργική και ευφάνταστη ματιά που σμίγει την παράδοση με την εκλεπτυσμένη οπτική του Έκτορα Μποτρίνι. Προσφέροντας επιλογές που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, καθένα από τα τέσσερα νέα μενού αναδεικνύει με τον πιο μοναδικό τρόπο τη γεύση της Μεσογείου.
Από το ηφαιστειακό terroir της Σαντορίνης στο ποτήρι
Την ίδια στιγμή η signature wine list με την επιμέλεια του Γιάννη Καρακάση MW χαρίζει ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του κρασιού. Eπιλογές αφιερωμένες αποκλειστικά στον αμπελώνα της Σαντορίνης ή επικεντρωμένες στα “Great Greek Wines” ακόμα και σε “Grand Cru” ή “Fine & Rare” ετικέτες έρχονται να δώσουν τη δική τους νότα σε ένα δείπνο που υπόσχεται να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στη μνήμη των φιλοξενούμενων.
Ο Γιάννης Καρακάσης ΜW τονίζει σχετικά: “Η Σαντορίνη αποτελεί έναν από τους πιο μαγικούς αμπελώνες στον κόσμο, και η φιλοδοξία μας στο Selene ήταν να αναδείξουμε αυτή τη μοναδικότητα μέσα από μια οινική πρόταση με εμβάθυνση και χαρακτήρα. Δημιουργήσαμε μια λίστα που αγκαλιάζει τον σαντορινιό αμπελώνα αλλά και τα σπουδαιότερα ελληνικά –και όχι μόνο– κρασιά, με επιλογές που μιλούν στον ουρανίσκο αλλά και στην καρδιά του επισκέπτη”.
Για όσους επιθυμούν να εντρυφήσουν σε custom-made wine tastings o Γιάννης Καρακάσης MW και έμπειροι sommeliers θα τους καλωσορίσουν στην κάναβα του Αγίου Ιωσήφ για θεματικές οινογνωσίες με επίκεντρο την ανάδειξη του ηφαιστειογενούς terroir της Σαντορίνης και των αυτόχθονων ποικιλιών αλλά και διεθνών οίνων που αξίζουν της προσοχής του οινόφιλου κοινού.
Το Selene συνεχίζει να γράφει ιστορία, παντρεύοντας μνήμες με καινοτομία, γαστρονομία με συναίσθημα, και προσκαλεί κάθε επισκέπτη σε μια εμπειρία που υπερβαίνει τη γεύση, μια εμπειρία που αφήνει αποτύπωμα.