Αρχική Γαστρονομία Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη...

Η νέα γαστρονομική πρόταση του Odera Tinos, με την υπογραφή του Σταμάτη Μαρμαρινού

Το Odera Tinos, το πρώτο high-end resort του νησιού, παρουσιάζει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του γύρω από την ουσία της απλότητας και της πρώτης ύλης. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, ο οποίος μέσα από δύο διαφορετικές εστιατορικές εμπειρίες, το κομψό brasserie-style Eos και τη σύγχρονη γαστροταβέρνα Nosti, επανερμηνεύει την ελληνική και κυκλαδίτικη κουζίνα με αφοσίωση, τεχνική και δημιουργική ματιά.

Ένας σεφ που αφουγκράζεται τον τόπο

Odera Tinos

Ο Executive Chef Σταμάτης Μαρμαρινός αντλεί έμπνευση από την αυθεντικότητα της Τήνου. Η μαγειρική του αποτύπωση στο Odera Tinos τιμά τις τοπικές πρώτες ύλες και την εποχικότητα, δημιουργώντας μενού που μιλούν στη μνήμη και στις αισθήσεις. Με ειλικρίνεια, απλότητα και τεχνική, ο Σταμάτης Μαρμαρινός αναδεικνύει τη γεύση ως εμπειρία του τόπου.

Eos: Μια σύγχρονη brasserie με κυκλαδίτικη ψυχή

Odera Nosti

Με όνομα εμπνευσμένο από τη θεά της αυγής, το Eos Bar & Restaurant προσφέρει μια refined εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από brunch έως δείπνο. Σε έναν λιτό χώρο, με φυσικά υλικά και μινιμαλιστική αισθητική, το μενού ενσωματώνει τηνιακές και μεσογειακές γεύσεις με μοντέρνες τεχνικές: από καρπάτσιο σφυρίδας με γκρέιπφρουτ και πεπόνι έως τα signature Tuna Wellington και “Αρνάκι στη γάστρα” που μεταφράζουν τη γευστική μνήμη σε δημιουργία. Σημείο συνάντησης αποτελεί και το Eos Bar, με ευφάνταστα cocktails και επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Nosti: Η απλότητα σε πρώτο πρόσωπο

Odera Tinos

Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, το Nosti Beach Bar & Restaurant επαναπροσδιορίζει την έννοια της ταβέρνας. Με το όνομά του να παραπέμπει στη «νοστιμιά» και στον «νόστο», το Nosti προτείνει ένα μενού που επικεντρώνεται στην καθαρότητα των φρέσκων υλικών. Από καλαμάρι σχάρας και φάβα μέχρι χταπόδι καρπάτσιο και γαρίδες σαγανάκι, κάθε πιάτο τιμά την αυθεντικότητα των Κυκλάδων και τις καθαρές γεύσεις της Μεσογείου.

Η γαστρονομία ως αντανάκλαση του τόπου

Στο Odera Tinos, η γαστρονομική εμπειρία είναι βαθιά συνδεδεμένη με το νησί και τους ανθρώπους του. Από την επιλογή των υλικών έως την παρουσίαση στο πιάτο, κάθε γεύμα είναι μια ωδή στην τοπική κουλτούρα και στη φιλοσοφία της απλότητας. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο σεφ Μαρμαρινός, «η γαστρονομία δεν είναι μόνο δημιουργία· είναι μνήμη, τόπος και μοίρασμα».