Με μια ξεχωριστή εκδήλωση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας Άννας Καραμανλή,
του εντεταλμένου περιφερειακού σύμβουλου για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής, κ. Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, του προέδρου της ΕΞΑ κ. Ευγένιου Βασιλικού,
του προέδρου του FedHatta κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού κας Άντζυ Προκόπη, των Αντιδημάρχων του δήμου Σαρωνικού κας Βικτωρίας Σίμιτζη, κας Ακριβή Καρούμπαλη, του κ. Αντώνη Κουλουβράκη και πολλών άλλων επίσημων προσκεκλημένων που έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού (ΣΑΕΚ), η επικεφαλής της σχολής κα Χαρά Κοβούση με τους συνεργάτες της και τους φοιτητές της σχολής, τίμησαν δύο κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής, την πρώην Executive Chef του Λευκού Οίκου, κα Christeta Comeford και τον Νικόλα Πουλμέντη, έναν διεθνώς καταξιωμένο πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας.
Πιο αναλυτικά:
Η πρώην Executive Chef του Λευκού Οίκου, Christeta Comeford, βίωσε μια εκπληκτική πορεία στον χώρο της υψηλής μαγειρικής, υπηρετώντας στον Λευκό Οίκο από το 2005 έως το 2024. Κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, μαγείρεψε για πέντε προέδρους των ΗΠΑ – Κλίντον, Μπους, Ομπάμα, Τραμπ και Μαιντεν – και διοργάνωσε πάνω από 50 επίσημα δείπνα, αξιοποιώντας τη γαστρονομία ως γέφυρα πολιτισμών και εργαλείο visokής εκπροσώπησης.
Από την άλλη πλευρά, ο Νικόλας Πουλμέντης, απόφοιτος της ιστορικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, έχει καταξιωθεί διεθνώς ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας. Με μακρόχρονη εμπειρία στον ίδιο χώρο, έχει μαγειρέψει στον Λευκό Οίκο, έχει διακριθεί ως Chopped Champion από το Food Network και έχει ανακηρυχθεί επίσημος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας. Με τη συμμετοχή του σε περισσότερα από 50 δείπνα υψηλών προδιαγραφών, φέρνει συνεχώς στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας τις γεύσεις και την ψυχή της Ελλάδας.
Η παρουσία αυτών των δύο προσωπικοτήτων αποτελεί ορόσημο για τη σχολή Αναβύσσου και μια μοναδική ευκαιρία για τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες του τουρισμού να εμπνευστούν από πρότυπα της σύγχρονης γαστρονομικής τέχνης και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους.
