Αρχική Γαστρονομία Oliviera Unveiled: Η αυθεντική γεύση της Ελλάδας στο Savoy Brasserie & Bar

Oliviera Unveiled: Η αυθεντική γεύση της Ελλάδας στο Savoy Brasserie & Bar

Το πρώτο popup event του Mandarin Oriental Savoy στη Ζυρίχη αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, μεταφέροντας την αυθεντική αύρα της Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino μεταφέρει τις πλούσιες, γεύσεις του βραβευμένου εστιατορίου Oliviera στη Ζυρίχη. Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2025, το Savoy Brasserie & Bar του Mandarin Oriental Savoy, Zurich θα φιλοξενήσει μια exclusive γαστρονομική εμπειρία, επιμελημένη από τον Γάλλο Executive Chef Bertrand Valegeas και τον Executive Sous Chef Σπύρο Γεωργάκη, οι οποίοι ταξιδεύουν στη Ζυρίχη για αυτή την ξεχωριστή περίσταση.

Η κουζίνα του Oliviera αποτελεί έναν σύγχρονο ύμνο στην ελληνική γαστρονομία, δίνοντας έμφαση σε φρέσκες, εποχικές πρώτες ύλες που προέρχονται από ένα δίκτυο επιλεγμένων Ελλήνων παραγωγών. Οι chefs Valegeas και Γεωργάκης θα παρουσιάσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για μεσημεριανό και δείπνο, εμπνευσμένο από τις μαγευτικές ακτές του κόλπου του Ναυαρίνου.

Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι ξεκινά με μία παραδοσιακή γευσιγνωσία ελληνικού ελαιόλαδου, με εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία Κορωνέικη, συνοδευόμενη από προζυμένιο ψωμί ψημένο με ρίγανη. Μεταξύ των εκλεκτών ορεκτικών ξεχωρίζει το ντελικάτο μεσογειακό carpaccio από λαβράκι. Τα κυρίως πιάτα προσφέρουν δημιουργικές προσεγγίσεις σε κλασικές ελληνικές συνταγές, όπως το εκλεπτυσμένο κριθαρότο με αστακό. Για επιδόρπιο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το “μέλι” μια μοναδική σύνθεση με μέλι από τα μελίσσια του Oliviera, γύρη και παγωτό χαμομήλι ή το δροσερό “βερίκοκο”, με ψητό βερίκοκο, αφρό και σορμπέ βασιλικού. Το μενού περιλαμβάνει επίσης:

Τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες
Φρέσκος δυόσμος, λεμόνι, γιαούρτι

Γαρίδες “Μικρολίμανο”
Σκόρδο, ντομάτα, φέτα

Σαγανάκι
Γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο

Φαγκρί α λα Πολίτα
Φαγκρί, αγκινάρες, καρότα, αρακάς

Μουσακάς Oliviera
 Σιγομαγειρεμένα μάγουλα μοσχαριού, μελιτζάνα, μπεσαμέλ

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τους Chefs Bertrand Valegeas και Σπύρο Γεωργάκη στο Savoy Brasserie & Bar”, δηλώνει ο Executive Chef Benjamin Halat του Mandarin Oriental Savoy, Zurich. “Από τις εμβληματικές ελληνικές πρώτες ύλες που μεταφέρουν με ζωντάνια τις γεύσεις της Μεσογείου, μέχρι την καλλιτεχνική προσέγγιση στην παρουσίαση κάθε πιάτο, το μενού υπόσχεται να μαγέψει τον ουρανίσκο των επισκεπτών μας στη Ζυρίχη”.

Ο Chef Bertrand Valegeas διαθέτει περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας σε μερικά από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια παγκοσμίως, όπως το Four Seasons Astir Palace Athens και το Waldorf Astoria Palm Jumeirah στο Ντουμπάι. Ως Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino, έχει ως στόχο τη δημιουργία εξαιρετικών γαστρονομικών εμπειριών στα πέντε εστιατόρια του resort.