Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “ΓΑΛΛΙΑ – ΚΡΗΤΗ: Γαστρονομικοί Δεσμοί” την περασμένη Πέμπτη 20 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και με συνδιογανώτρια την Παγκρήτιο Ένωση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή της συμπλήρωσης, 120 χρόνων (1905-2025) από την αγορά του οικοπέδου από τον κρητικό Μιχάλη Μαντζαβελάκη, τον παππού της οικοδέσποινας και Προέδρου του Saint George Lycabettus κας Ειρήνης Μαντζαβελάκη-Βασιλοπούλου, αυτό όπου αργότερα η οικογένεια δημιούργησε το εμβληματικό Ξενοδοχείο.
Ομιλητές στην εκδήλωση η ΑΕ πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η πρόεδρος του Saint George Lycabettus Ειρήνη Μαντζαβελάκη Βασιλοπούλου, η πρόεδρος της Παγκρήτιου Ένωσης Ρένα Βασιλάκη, αλλά και ο Chef της Γαλλικής πρεσβείας Jean-Marie Hoffmann και η πασίγνωστη Cheffe και συγγραφέας του βιβλίου «Crete: La Cuisine Authentique» Ντίνα Νικολάου.
Στη συνέχεια με την ευκαιρία της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας “Merci Chef” της Γαλλικής Πρεσβείας και με βάση το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου «Crete: La Cuisine Authentique» ακολούθησε κέρασμα με Γαλλικές και Κρητικές Γεύσεις.
Εντύπωση έκανε ένα τραπέζι στημένο στη μέση του χώρου με οικογενειακά σερβίτσια του 1900 δηλ ένα art de la table του περασμένου αιώνα!