Αρχική Real Estate 25 χρόνια Prodexpo: Τα πάντα γύρω από την αγορά ακινήτων

25 χρόνια Prodexpo: Τα πάντα γύρω από την αγορά ακινήτων

Το κορυφαίο συνέδριο real estate επιστρέφει στην Αθήνα, φέρνοντας στο προσκήνιο τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος.

Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κορυφαίο συνέδριο της ελληνικής αγοράς ακινήτων, την Prodexpo, η οποία φέτος γιορτάζει τα 25 της χρόνια. Σε μια περίοδο όπου η ελληνική αγορά ακινήτων αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, οι κορυφαίοι παίκτες του κλάδου θα συγκεντρωθούν στο Μέγαρο Μουσικής για να συζητήσουν τις τάσεις και τις στρατηγικές που θα διαμορφώνουν το μέλλον του real estate.

Διήμερη διοργάνωση γεμάτη ευκαιρίες

Η Prodexpo, που έχει καθιερωθεί ως το βασικό σημείο συνάντησης για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων, προσφέρει για άλλη μια χρονιά μια μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και ανάπτυξης στρατηγικών. Το συνέδριο, διάρκειας δύο ημερών, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών, στελεχών του real estate, αναλυτών της αγοράς και νέων επαγγελματιών που αναζητούν τρόπους να προσαρμοστούν στις ραγδαίες αλλαγές του κλάδου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων σημαντικές προσωπικότητες από την πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας, όπως: Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών – Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών – Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας – Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Αλέξης Πατέλης, Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού – Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν καυτά ζητήματα που διαμορφώνουν το μέλλον της αγοράς ακινήτων:

  • Κρίση προσιτής κατοικίας: Μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να παρακολουθούμε τις τιμές να εκτινάσσονται;
  • Airbnb vs. Μόνιμοι κάτοικοι: Ποιος κερδίζει τη μάχη για την πόλη;
  • Πράσινα κτίρια, πράσινα πορτοφόλια: Μπορούμε να συνδυάσουμε την βιωσιμότητα με την κερδοφορία;
  • Επένδυση σε ακίνητα: Φούσκα ή νέα πραγματικότητα;
  • Η ψηφιοποίηση αλλάζει τα πάντα: Είναι έτοιμος ο κλάδος για το μέλλον;
  • Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Συζητάμε τις αλλαγές που φέρνουν οι νέοι οικοδομικοί κανονισμοί και τις προοπτικές για μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη.

Η δυναμική των 25 χρόνων και το μέλλον της αγοράς

Η Prodexpo δεν είναι απλώς ένα ετήσιο γεγονός· το ότι συμπληρώνει 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας επιβεβαιώνει τη σταθερή της δυναμική στην ελληνική αγορά ακινήτων. Σε αυτές τις τρεις δεκαετίες, ο κλάδος έχει περάσει από σημαντικές αλλαγές, διακυμάνσεις και προκλήσεις, αλλά η σημασία του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Ένας θεσμός που κοιτάζει μπροστά

Καθώς η Prodexpo γιορτάζει τα 25 της χρόνια, η επέτειος αυτή δεν είναι μόνο ένα ορόσημο αλλά και μια ευκαιρία για απολογισμό και ανανέωση. Το συνέδριο φέτος αναμένεται να είναι πιο επίκαιρο και καινοτόμο από ποτέ, δίνοντας στις επιχειρήσεις και στους επενδυτές τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Η ελληνική αγορά ακινήτων βρίσκεται σε μια περίοδο αλλαγών και δυνατοτήτων. Η Prodexpo θα συνεχίσει να αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα που συνδέει τους πρωταγωνιστές του κλάδου με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος.