Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece στηρίζει ένθερμα για μια ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ένα θεσμό που κάθε χρόνο μεγαλώνει, εμπλουτίζεται και διευρύνει την ακτίνα δράσης του. 

Με επίκεντρο τα Χανιά η Κρήτη γίνεται προορισμός πολιτισμικής συνάντησης για συμμετέχοντες και επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης και παράλληλα καθιερώνεται ως σταθερό σημείο αναφοράς για οπτικοακουστικές παραγωγές, συμβάλλοντας στο όραμα για μια δημιουργική Ελλάδα. 

Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE δίνει και φέτος το παρών σε αυτό το εργαστήριο παραγωγής καινοτόμων δράσεων, οι οποίες – με αφετηρία την Κρήτη – επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα απονεμηθεί για μια ακόμη χρονιά το Βραβείο Εκπαιδευτικής Δημιουργίας «Walter Lassaly», που θέσπισε το ΕΚΟΜΕ, με στόχο να προάγει την κινηματογραφική παιδεία, την ενεργή συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη δημιουργία οπτικοακουστικού έργου καθώς και την έρευνα και ανάδειξη ιστορικών και κοινωνικών θεμάτων.

Επίσης το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE θα απονείμει αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα σχολεία που ολοκλήρωσαν ταινίες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ενώ θα συντονίσει βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές/τριες δημοτικού καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece χαιρετίζει τη φετινή διοργάνωση, που διακρίνεται από τις πολυάριθμες συμμετοχές, τις πολυσχιδείς δράσεις, τους εκλεκτούς καλεσμένους και τα τιμώμενα πρόσωπα, στηρίζοντας ένθερμα κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής και την ενίσχυση του κλάδου.