Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΟ ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΤΟ ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών βρέθηκε στο επίκεντρο της τρίτης μέχρι σήμερα συνάντησης του κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece με εκπροσώπους του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, της IGDA Greece, του Gameathlon και του Corallia.

Στο τραπέζι βρέθηκαν οι δυνατότητες και οι τρόποι αξιοποίησης και ενίσχυσης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο για τη στήριξη και ανάδειξη της εγχώριας παραγωγής εγκαινιάζοντας από φέτος τη συνεργασία του με το Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, όσο και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργειών με την παρουσία του στο Διεθνές Συνέδριο Gamescom 2024, τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη διοργάνωση για το ψηφιακό παιχνίδι παγκοσμίως.

Παράλληλα, ενισχύει τους εγχώριους παραγωγούς ψυχαγωγικών παιχνιδιών και παιχνιδιών σοβαρού σκοπού, μέσω του επενδυτικού κινήτρου επιστροφής χρημάτων 40% cash rebate και υποστηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες επαγγελματίες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της αίτησης αλλά και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας υπαγωγής στο επενδυτικό κίνητρο.

Στόχος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ελκυστικό χώρο για επενδύσεις, συνεργασίες και διασυνοριακές παραγωγές ψηφιακού παιχνιδιού, ενισχύοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων παραγωγών και αναπτύσσοντας τη βιομηχανία των οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.