Αρχική HAPCO Ο HAPCO & DES υποστηρίζει την Καμπάνια της IAPCO “Unlocking Excellence”

Ο HAPCO & DES υποστηρίζει την Καμπάνια της IAPCO “Unlocking Excellence”

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από την IAPCO (International Association of Professional Congress Organizers) η εκστρατεία «Unlocking Excellence»,

με σκοπό την ανάδειξη των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχουν τα μέλη PCO της IAPCO αλλά και της ουσιαστικής συμβολής του διεθνούς κλάδου των συνεδρίων και εκδηλώσεων στην εθνική οικονομία και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, ως μέλος της Παγκόσμιας Ομάδας Εργασίας των Εθνικών Ενώσεων Οργανωτών Συνεδρίων ( IAPCO Global Task Force of National PCO Associations ), στηρίζει ενεργά αυτή την πρωτοβουλία, προωθώντας παράλληλα την Ελλάδα ως κορυφαίο συνεδριακό προορισμό.

Η καμπάνια αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης της IAPCO να βελτιώσει την ποιότητα και τις επαγγελματικές προδιαγραφές της οργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων παγκοσμίως, καθώς ο διεθνής φορέας παραμένει η κινητήρια δύναμη στον κλάδο. Παράλληλα έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την ποιοτική οργάνωση και διαφοροποίηση των πιστοποιημένων οργανωτών μελών της IAPCO, όσο και τη δυναμική του κλάδου διεθνώς σε διεθνείς οργανισμούς και decision makers, policy makers.

Υπογραμμίζεται ότι ως μοναδικός φορέας διαπίστευσης για Επαγγελματίες Διοργανωτές Συνεδρίων (PCOs), η IAPCO είναι αναγνωρισμένη για την αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης, διασφαλίζοντας ότι τα μέλη της πληρούν υψηλά πρότυπα αποτελεσματικότητας, δημιουργικότητας, οικονομικής ευθύνης και διαχείρισης,

Στο πλαίσιο αυτό, οι PCOs υποβάλλονται σε συνεχείς αξιολογήσεις, στο πλαίσιο των οποίων, πρέπει να επιδεικνύουν αριστεία σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης εκδηλώσεων και συνεδρίων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς εκπαίδευσης, της ενίσχυσης των συνδέσεων και της παροχής υποστήριξης στα μέλη τους.

Ο κ. Martin Boyle, Διευθύνων Σύμβουλος της IAPCO αναφερόμενος στο νέο εγχείρημα επισήμανε:

“Στόχος μας με την καμπάνια «Unlocking Excellence» είναι να αναδείξουμε τα αυστηρά πρότυπα που τηρούν τα μέλη μας, επιθυμώντας να τονίσουμε τη σημασία της διασφάλισης της ποιότητας στον κλάδο των παγκόσμιων συναντήσεων και εκδηλώσεων”.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η “διαδικασία διαπίστευσης έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα μέλη μας αναγνωρίζονται ως τα καλύτερα στον κλάδο, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μια αποδεδειγμένη δέσμευση για συνεχή εκπαίδευση και καινοτομία με στόχο την ενημέρωση για τις αλλαγές που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Τα μέλη μας είναι ηγέτες, προσπαθώντας πάντα να θέτουν νέα σημεία αναφοράς για την ποιότητα και την καινοτομία”, κατέληξε.

Τέλος, απόδειξη της καθοριστικής συνεισφοράς της IAPCO αποτελεί το γεγονός πως τα μέλη της συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια οικονομία. Το 2022 και το 2023, εκπροσωπώντας 91 εταιρείες-μέλη σε 180 εγγεγραμμένα γραφεία PCO παγκοσμίως και 17.657 επαγγελματίες συμβούλους εκδηλώσεων και συνεδρίων, από 45 χώρες, διοργάνωσαν περισσότερες από 33.403 συναντήσεις, εκδηλώσεις και συνέδρια, δημιουργώντας 27,7 δισ. ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα.

Η συμβολή αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω με 6.912 επιβεβαιωμένες εκδηλώσεις και συνέδρια για την περίοδο 2025-27 και επιπλέον 4.050 σε εκκρεμότητα.

Η Πρόεδρος του HAPCO & DES, κ. Σίσσυ Λυγνού δήλωσε σχετικά:

«Η υποστήριξή μας στην καμπάνια “Unlocking Excellence” της IAPCO αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του HAPCO & DES να αναδείξει τις δράσεις της διεθνούς κοινότητας αλλά και τη στρατηγική του διεθνούς οργανισμού.

Μέσα από τη συνεχή συνεργασία μας με την IAPCO και τα αυστηρά πρότυπα που θέτει, συμβάλλουμε ενεργά στη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη του κλάδου αλλά και στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη των συνεδριακών εκδηλώσεων».

Πληροφορίες για την Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας των Εθνικών Ενώσεων Οργανωτών Συνεδρίων (Global Task Force of National PCO Associations):

Η Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας των Εθνικών Ενώσεων Οργανωτών Συνεδρίων της IAPCO αποτελείται από ενώσεις PCOs από όλο τον κόσμο, οι οποίες συνεργάζονται για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών, της καινοτομίας και της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης στο διεθνή κλάδο της οργάνωσης συνεδρίων.