Αρχική Αθλητικά Μαγική βραδιά με 11.000 δρομείς, DJ Party και Μουσική Συναυλία στον αυθεντικό...

Μαγική βραδιά με 11.000 δρομείς, DJ Party και Μουσική Συναυλία στον αυθεντικό «Νυχτερινό» που φέτος τρέχει δυτικά!

Όλη η Θεσσαλονίκη γίνεται μία μεγάλη παρέα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, μέσα από τον αυθεντικό «Νυχτερινό», που φέτος τρέχει δυτικά! Ο 12ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, η μεγαλύτερη φθινοπωρινή γιορτή του αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα, κέρδισε ένα νέο στοίχημα και θα συγκεντρώσει 11.000 δρομείς στις αφετηρίες των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος, ανάμεσα στους οποίους θα συγκαταλέγονται πολλοί Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου και δρομείς με αναπηρία και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με την υπόσχεση να χαρίσει σε όλους μία ακόμη μαγική βραδιά, με άριστη οργάνωση και υποστήριξη!

Ο θεσμός που μύησε όλη την Ελλάδα στους νυχτερινούς αγώνες δρόμου και καθιέρωσε τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια στο διεθνές δρομικό κίνημα, αναδεικνύοντάς την σε ιδανικό προορισμό αθλητικού τουρισμού από το 2012 μέχρι σήμερα, προσφέρει αυτή τη φορά κάτι το διαφορετικό. Φέτος, ο αυθεντικός «Νυχτερινός» επεκτείνεται στον δυτικό τομέα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν καινούργιες διαδρομές και προσφέρει στους συμμετέχοντες δρομείς την δυνατότητα να ζήσουν πρωτόγνωρες συγκινήσεις και να πετύχουν νέα ρεκόρ!

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους τον φετινό «Νυχτερινό». Όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή, καθώς και οι θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άριστη υποδοχή και υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων, των συνοδών τους και των θεατών της διοργάνωσης!

Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον για νέες εγγραφές, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει άλλες 1.500 θέσεις για όλους τους δρόμους του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος (Ημιμαραθώνιος, Δρόμος 5.000μ., Δρόμος 10.000μ., Δρόμος Ενός Μιλίου), που θα προστεθούν στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Οι επιπλέον 1.500 θέσεις θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ – HELEXPO, Περίπτερο 2 το οποίο θα λειτουργήσει Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ώρες 10:00 – 19:00 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει, κατά χρονολογική σειρά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 16:45) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», τον Δρόμο Ενός Μιλίου – Family Mile (ώρα έναρξης 16:50) με αφετηρία από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 18:15) με αφετηρία από το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στην Πλατεία Ευόσμου. Η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος πέφτει με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Κοινό σημείο τερματισμού όλων των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος είναι το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (Sponsors’ Village) οι δρομείς, οι συνοδοί τους και οι θεατές θα απολαύσουν το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος θα ακολουθήσει η Μουσική Συναυλία εντός του Δημοτικού Σταδίου Αμπελοκήπων Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής»!

Την παραμονή του μεγάλου αγώνα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώρα 20.00 στην πλατεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, έμπροσθεν του Δημαρχείου, ο όμιλος Metromedia θα προσφέρει DJ Party προς τιμήν των συμμετεχόντων δρομέων, καθώς και των τριών Δήμων που φιλοξενούν φέτος το κορυφαίο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας μας.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.