Αρχική Yachting Η Όλ. Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια του «4ου Olympic Yacht Show»

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια του «4ου Olympic Yacht Show»

“H αναβάθμιση και η επέκταση του δικτύου των τουριστικών λιμένων, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού”, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κηρύσσοντας τα εγκαίνια  του «4ου Olympic Yacht Show» στην Olympic Marine, στο Σούνιο.

Αναπτύσσοντας τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου για μια βιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού.

«Από το yachting μέχρι την κρουαζιέρα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής», τόνισε η Υπουργός, «ο θαλάσσιος τουρισμός απαιτεί συνεκτικό σχεδιασμό, ώστε να αναδειχθούν περαιτέρω η εκτεταμένη ακτογραμμή της χώρας μας, η νησιωτικότητα, νέοι προορισμοί και νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες».

Όπως υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναβαθμίζονται υποδομές στους τουριστικούς λιμένες με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις για την απλοποίηση του  θεσμικού πλαισίου χωροθέτησης και λειτουργίας τους.

Η Υπουργός Τουρισμού έκανε ειδική αναφορά στο Παρατηρητήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, που συστήθηκε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και η έναρξη λειτουργίας του οποίου έγινε την περασμένη Δευτέρα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από χώρες της Μεσογείου.

Το εργαλείο αυτό, επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, θα συμβάλει στη μέτρηση και παρακολούθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή μας και θα παρέχει σημαντική πληροφόρηση, απαραίτητη για την εκπόνηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής.

Η Υπουργός Τουρισμού αφού ανέφερε ότι η διοργάνωση Olympic Yacht Show  συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μία φορά την βούλησή μας να αναδείξουμε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη στον θαλάσσιο τουρισμό… Και ασφαλώς μοιραζόμαστε κοινούς στόχους με εσάς, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κλάδου».