Αρχική Δήμοι Η πόλη και ο Nομός Ιωαννίνων πρωταγωνιστούν σε σειρές και ταινίες

Η πόλη και ο Nομός Ιωαννίνων πρωταγωνιστούν σε σειρές και ταινίες

Την πόλη και τον Nομό Ιωαννίνων επιλέγουν για ακόμα μία φορά τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ως ιδανικά σκηνικά για τα γυρίσματά τους, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Η σειρά «Ταμπού», που διαδραματίζεται στα Ιωάννινα, έκανε πρεμιέρα στο Mega ενώ γυρίσματα στη πόλη και τον νομό έκανε και η σειρά «Αθώοι» που θα προβληθεί επίσης στο mega από τις αρχές του νέου έτους.

Πρόσφατα η περιοχή είχε φιλοξενήσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τις σειρές «Σασμός» και «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό» των σταθμών Alpha και Mega αντίστοιχα αλλά και λίγα χρόνια νωρίτερα τη μεγάλη παράγωγη «Μπέκετ» με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον και την ταινία τρόμου από το Bollywood με τίτλο «Mushkil».

Το ενδιαφέρον για διεθνείς παραγωγές δεν σταματάνε εδώ.Ήδη εδώ και μερικούς μήνες έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα γνωστής Ινδικής εταιρείας και μετά τον Ιανουάριο πρόκειται να επισκεφθεί την περιοχή ο μεγαλύτερος παραγωγός του Bollywood ώστε να την εντάξει στον χάρτη των διεθνών σκηνικών του. Παράλληλα, κινηματογραφική ταινία αμερικάνικης παραγωγής πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα στα Γιάννενα και τις γύρω περιοχές το επόμενο διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια η πόλη και ο Νομός Ιωαννίνων έχουν αποκτήσει πιο συστηματική παρουσία στους τηλεοπτικούς δέκτες και τις κινηματογραφικές αίθουσες, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξωστρέφεια της περιοχής και την οικονομική της ανάπτυξη. Αποτελεί, άλλωστε, ιδανικό σκηνικό για παραγωγές διαφόρων ειδών. Η πόλη έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, φυσική ομορφιά και ιστορικά μνημεία, ενώ οι γύρω περιοχές έχουν διατηρήσει τον αυθεντικό χαρακτήρα τους μέσα στους αιώνες είτε πρόκειται για τα ορεινά χωριά είτε για το φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα. 

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναγνωρισιμότητα που έχει λάβει η περιοχή τόσο ως εξαιρετικό περιβάλλον για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, όσο και ως ιδανικός τουριστικός προορισμός. Ακόμη, ευχαριστεί τις εταιρείες παραγωγής, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους συντελεστές και όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στο να υλοποιηθούν οι παραπάνω παραγωγές.