Αρχική Γαστρονομία Η Έλενα Ράπτη στην εκδήλωση «Επενδύοντας στην Οινοτουριστική Εμπειρία» στη Θεσσαλονίκη

Η Έλενα Ράπτη στην εκδήλωση «Επενδύοντας στην Οινοτουριστική Εμπειρία» στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, και στην εκδήλωση με θέμα «Επενδύοντας στην Οινοτουριστική Εμπειρία» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΝΕΘ), συμμετείχε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη.

Η Έλενα Ράπτη, απηύθυνε χαιρετισμό κατά τον οποίο αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάδειξη του οινοτουρισμού και της γαστρονομίας.

Εκδήλωση Οινοτουρισμός

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους επιχειρηματικών και τοπικών φορέων των κλάδων του οίνου, του τουρισμού και της εστίασης, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές για τις καλές πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής προώθησης του οινοτουρισμού.

Από πλευράς της, η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη δήλωσε: «Στο Υπουργείο Τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του Οινοτουρισμού, έχουμε θέσει την ανάπτυξη και την προβολή των δρόμων του κρασιού, ως στρατηγικό μας στόχο. Προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιούμε δράσεις, που έχουν στο επίκεντρό τους τη συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης, πρωτογενούς παραγωγικού τομέα και των επαγγελματιών του τουρισμού, στηρίζοντας ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν ποιοτικά και διαφοροποιημένα προϊόντα, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές οινικές εμπειρίες. Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με την θεσμοθέτηση Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου».