Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου στην έναρξη του...

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου στην έναρξη του 7ου κύκλου του προγράμματος CAPSULE T ACCELERATOR του ΞΕΕ

«Η  οικοδόμηση ενός καινοτόμου οικοσυστήματος στον τουριστικό κλάδο, μέσω της προσφοράς ευκαιριών ανάπτυξης νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων, βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Τα παραπάνω  ανέφερε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου, Βάσια Κουτσούκου  που εκπροσώπησε την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη,  σε εκδήλωση με αφορμή την έναρξη του 7ου κύκλου του προγράμματος CAPSULE T ACCELERATOR, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η κα Βάσια Κουτσούκου επεσήμανε  την άμεση οικονομική συμβολή του εισερχόμενου τουρισμού  για τις επιχειρήσεις , τους επαγγελματίες και τα δημόσια έσοδα τον περασμένο χρόνο, προσθέτοντας ότι η δυναμική αυτή συνεχίζεται και φέτος με σαφή αυξητική τάση και στους κρίσιμους δείκτες μέτρησης των  ταξιδιωτικών εισπράξεων.

Η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι η  αποστολή του «Επιταχυντή», για την οικοδόμηση ενός καινοτόμου οικοσυστήματος στον τουριστικό κλάδο, μέσω της προσφοράς ευκαιριών ανάπτυξης νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων, με ποικίλο πεδίο εφαρμογής όπως την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού ως τουριστικού πόρου κ.α. βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη στόχευση του Υπουργείου Τουρισμού για ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.