Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Πλούσιος» Ιούλιος χάρη σε πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην Κύπρο!

«Πλούσιος» Ιούλιος χάρη σε πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ στην Κύπρο!

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, έως και 9/8/2024

Για 27η διοργάνωση, το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος φιλοξενεί επαγγελματικές παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος –  όπως «Πλούτος» του Αριστοφάνη, «Ορέστης» του Ευρυπίδη, «Ορέστεια» του Αισχύλου και «Βάκχαι» του Ευρυπίδη – από διαφορετικά καλλιτεχνικά σύνολα από όλο τον κόσμο σε πολιτιστικούς ή και αρχαιολογικούς χώρους – ορόσημα για την Κύπρο.

Διοργανωτές: Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Χώροι: Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ – Λευκωσία, Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Αναλυτικά ημερομηνίες παραστάσεων στο: https://www.greekdramafest.com/

10ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ταινιών Πρωταρά, 10-27/7/2024

Κάθε χρόνο το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου διοργανώνει το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ταινιών και υπόσχεται υπέροχες βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά. Το φεστιβάλ προσελκύει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και οι ταινίες προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη στην Κεντρική Πλατεία Πρωταρά. Για περισσότερες πληροφορίες: www.paralimni.org.cy

Φεστιβάλ Μπύρας Λεμεσού, ΜedFest, 23-27/7/2024

Περισσότερα από 35 περίπτερα τοπικών παραγωγών μπύρας και διανομέων εισαγόμενης, φαγητό για όλα τα γούστα, σε μια ευχάριστα διαρρυθμισμένη περιοχή είναι μόνο μερικά από αυτά που υπόσχεται το MedFest στους καλεσμένους του, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια τεράστια ποικιλία από μπύρες με περισσότερες από 100 ετικέτες. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.limassolbeerfestival.com/

Παγκύπριο Φεστιβάλ πατάτας, 27/7/2024

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα προϊόντα των «Κοκκινοχωρίων» (εύφορα «κόκκινα χώματα») και να απολαύσουν ένα παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κοινόχρηστο γήπεδο ποδοσφαίρου Αυγόρου, με ελεύθερη είσοδο! Για περισσότερες πληροφορίες: + 357 23922680 + 357 99457014.

Φεστιβάλ Φουντουκιού, 27-28/7/2024

Στην ετήσια γιορτή Φουντουκιού στο όμορφο χωριό Πλατανιστάσα, μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν φρεσκοκομμένα φουντούκια με λίγη Ζιβανία! Μπορείτε επίσης να περπατήσετε μέσα στο Φουντουκόδασος και να επισκεφθείτε τη σημαντική Βυζαντινή εκκλησία του χωριού και άλλα μνημεία. Θα υπάρχουν περίπτερα όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν φαγητό, ποτά, παραδοσιακά γλυκά και άλλα τοπικά προϊόντα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορό.

Για περισσότερες πληροφορίες: + 357 25421020 ή www.mytroodos.com

Ετήσιο Φεστιβάλ Καλοκαιριού Λάρνακας τον Ιούλιο!

Κάθε Ιούλιος είναι γεμάτος μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις από Κύπριους και διεθνείς καλλιτέχνες, χάρη στο φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Λάρνακας! Το εμβληματικό Φρούριο Λάρνακας που κοσμεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ζήνωνα και το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, καθιστούν την εμπειρία ακόμη καλύτερη! Για περισσότερες πληροφορίες: +357 24629300 ή www.larnaka.com