Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΗΑΤΤΑ – Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών: Νέα ΣΣΕ

ΗΑΤΤΑ – Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών: Νέα ΣΣΕ

Υπογράφηκε, μεταξύ του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) -από τον Πρόεδρο κ. Νικόλα Κελαϊδίτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Αριστείδη Τσαλδάρη- και του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Ξεναγών Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων.

Oι διαπραγματεύσεις του Συνδέσμου με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ολοκληρώθηκαν σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, όπως συνήθως, και η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας είναι γεγονός, με έναρξη από τις 6 Ιουνίου 2024 και διάρκεια μέχρι τις 31 Μαΐου 2027. Η νέα Σ.Σ.Ε. προβλέπει αύξηση αμοιβών 5% για το πρώτο έτος, έως τις 31 Μαΐου του 2025, και ακολούθως αύξηση 4% για το έτος έως 31 Μαΐου 2026 και αύξηση 4% για το έτος έως 31 Μαΐου2027.

Η Ομοσπονδία FedHATTA εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμφωνία, την οποία και η ίδια στήριξε, με ευχές προς τους συναδέλφους των τουριστικών γραφείων και τους συνεργάτες ξεναγούς για καλές δουλειές και μία ομοίως καλή συνεργασία σε ανάλογα θετικό κλίμα.