Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γνωρίστε τις συναρπαστικές ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 9ο Beyond Borders

Γνωρίστε τις συναρπαστικές ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 9ο Beyond Borders

9ο BEYOND BORDERS

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας,

Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Το Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου θα πραγματοποιηθεί για 9η χρονιά στο πανέμορφο, ακριτικό Καστελλόριζο, από τις 25 Αυγούστου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πρόγραμμά του θα φιλοξενήσει τρεις διαφορετικές σκηνές προβολών: Το Κυρίως Διαγωνιστικό Τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει 18 ταινίες τεκμηρίωσης μεσαίου και μεγάλου μήκους και το micro Διαγωνιστικό Τμήμα, το οποίο περιλαμβάνει 23 ταινίες τεκμηρίωσης μικρού μήκους, ενώ ως τρίτη σκηνή προβολών – εκτός διαγωνιστικού προγράμματος – θα υπάρχει η σκηνή του Πανοράματος, στην οποία θα φιλοξενούνται καθημερινά διαφορετικά κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το Beyond Borders εστιάζει σε ταινίες τεκμηρίωσης που ασχολούνται με ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες και κοινωνικοπολιτικά ζητήματα. Αυτή τη χρονιά οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία  να δουν τολμηρά, συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για ζητήματα όπως οι παράπλευρες απώλειες των πολέμων και των διχασμών, η παράνομη εργασία, η μετανάστευση και η προσφυγιά, οι εξαρτήσεις, η περιβαλλοντική κρίση, η αποικιοκρατία, η εξουσία, η έμφυλη και η εθνική ταυτότητα, η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η αναπηρία, οι οικογενειακές σχέσεις. Πολλά από τα ντοκιμαντέρ έχουν ταξιδέψει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως Κάννες, Βερολίνο, Βενετία, Λοκάρνο, Κάρλοβι Βάρι, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, κ.ά. Στο πρόγραμμα προβολών του, το φεστιβάλ συμπεριέλαβε 36 παγκόσμιες, διεθνείς και ελληνικές πρεμιέρες.

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.