Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FEDHATTA: “Six Women in Greek Tragedy” – Μια παράσταση κάτω από...

FEDHATTA: “Six Women in Greek Tragedy” – Μια παράσταση κάτω από την Ακρόπολη, στα Αγγλικά!

Η Ομοσπονδία FedHATTA παρουσιάζει και στηρίζει μία μοναδική  θεατρική εμπειρία, στην αγγλική γλώσσα, σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου.
 

Καλοκαίρι 2024, κάτω από την Ακρόπολη!
Υπαίθρια παράσταση Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου και Έκθεση Μάσκας, στην Αγγλική Γλώσσα, στον κήπο του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πλάκα, Θόλου 5.
Six Women in Greek Tragedy
Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Εκάβη, Ιφιγένεια & Άλκηστη
Ευριπίδη, Σοφοκλή, Αισχύλου
& Έκθεση  Ancient Greek comedy & tragedy mask

Πρόκειται για παρουσίαση θεατρικής παράστασης -σύνθεση αρχαίων τραγωδιών του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, συνοδευόμενη από μια έκθεση-αφιέρωμα στην αρχαία  θεατρική μάσκα.
Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενισχύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, με ξενάγηση και διάδραση στα Αγγλικά υπό την σύλληψη ιδέας και σκηνοθεσίας του Πάνου Αγγελόπουλου.
Στη θεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν οι αρχαίες ηρωίδες, Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Εκάβη, Ιφιγένεια και Άλκηστις.
Οι πρωταγωνίστριες προσδιορίζουν την θέση των γυναικών, γίνονται κεντρικά τραγικά πρόσωπα και γοητεύουν το παγκόσμιο κοινό. Αντιμετωπίζουν φλέγοντα θέματα, με αιώνιες ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες, που μας απασχολούν από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Σπουδαίοι ηθοποιοί, υπό των ήχων αρχαίων μουσικών οργάνων, απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα, με πνεύμα εξωστρέφειας.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης της θεατρικής παράστασης, ζωντανεύει μία έκθεση διαδραστική, με ξενάγηση στην αγγλική γλώσσα, του καλλιτέχνη Γιάννη Ζημιανίτη με τίτλο «Ancient Greek comedy & tragedy mask» αφιερωμένη στην ιστορία της θεατρικής μάσκας. Ο Καλλιτέχνης, κατασκευαστής αρχαίας μάσκας, Γιάννης Ζημιανίτης, δημιουργεί 30 χρόνια, πρόσωπα των αρχαίων θεατρικών έργων. Έχει κατασκευάσει πάνω από 1200 πρωτότυπες μάσκες και έχει αναπτύξει την τεχνική του λόγου.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πάνος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης της παράστασης, στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας FedHATTA Λύσανδρο Τσιλίδη: «Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος  για το  σύνθετο πολυθέαμα  που θα παρουσιάσουμε αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα σπουδαίο τοπόσημο της Αθήνας. Στοχεύουμε να παρουσιάσουμε μία μοναδική θεατρική εμπειρία στο αγγλόφωνο διεθνές κοινό. Σας προσκαλούμε να ζήσετε αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία, που ενώνει την παγκόσμια κοινότητα μέσω της τέχνης και του πολιτισμού».

Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Στηρίζουμε πάντα τον πολιτισμό, και παραστάσεις που ανεβάζουν το επίπεδο των θεαμάτων και ειδικά των υπηρεσιών του πολιτιστικού τουρισμού. Προτείνουμε την παράσταση στα τουριστικά γραφεία ώστε να την προωθήσουν στους επισκέπτες της Αθήνας».
 
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και της Ομοσπονδίας FedHATTA.
 
 
Περισσότερες πληροφορίες
Για προπώληση εισιτηρίων more.com and tickets.public.gr
 Για  κρατήσεις στα τηλέφωνα:+30 2117700000 & +30 694.5668.661 (WhatsApp)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.