Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024

20 έως 23 Ιουνίου 2024

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

#Aristonautes2024

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές, Aristonautes Lab & πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλους!

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα!

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024. Για τέσσερις μέρες, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μεταμορφώνεται και προσκαλεί κατοίκους αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν διαφορετικά σημεία της περιοχής και να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστές πτυχές της, ξεχωριστές ομορφιές και την πλούσια ιστορία της μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και πρωτότυπες δράσεις για όλους.

Η καθιερωμένη πλέον επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Τρεις Έλληνες τενόροι, ο διεθνούς φήμης Δημήτρης Πακσόγλου, συνοδευόμενους από τους ανερχόμενους και ταλαντούχους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούλη και τον αρχιμουσικό Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου στο πιάνο, μας παρασύρουν σε μία αξέχαστη εμπειρία όπερας με διάσημες άριες και κομμάτια κλασικού ρεπερτορίου. Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ θα ολοκληρωθούν, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου, με μία μεγάλη συναυλία στο Δερβένι. Ο ένας και μοναδικός Pan Pan έρχεται, παρέα με τον Years of Youth, και υπόσχεται φουλ ξεσηκωτική διάθεση, πολύ χορό και sing along με το κοινό.

Στο πλαίσιο της κεντρικής θεματικής του φετινού Φεστιβάλ “Η Ελευθερία της Όρχησης”, η καταξιωμένη χορογράφος Μαριέλα Νέστορα και η ομάδα YELP danceco. παρουσιάζουν, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην ιστορική Βίλλα Σικελιανού, την χορευτική περφόρμανς “Inter-esse”, που εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου και του ανθρώπινου σώματος με τον κόσμο των φυτών.

Αφιερωμένο στην τέχνη του χορού είναι και το φετινό Aristonautes Lab, με θέμα την εξωστρέφεια και τη δικτύωση της ελληνικής χορευτικής σκηνής. To Σάββατο 22 Ιουλίου, στη συνεδριακή αίθουσα του Sikyon Coast Hotel & Resort, εκπρόσωποι σημαντικών πολιτιστικών φορέων της χώρας και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες θα συζητήσουν για το πώς αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η χορευτική σκηνή στην Ευρώπη μέσα από συγκεκριμένες πολιτιστικές πολιτικές, συνεργασίες φορέων και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά δίκτυα αλλά και ποια είναι τα ζητήματα που προκύπτουν και με ποιους τρόπους δύναται αυτές οι συνέργειες να υποστηριχτούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω για την ενίσχυση της ορατότητας της ελληνικής σκηνής. Στο στρογγυλό τραπέζι και την ανοιχτή συζήτηση συμμετέχουν οι Αναστασία Βαλσαμάκη (χορογράφος), Χρύσα Γεωργίου (project manager – Dance Days Chania), Τζίνα Γιωτάκη (επίκουρη καθηγήτρια – τμήμα Παραστατικών & Ψηφιακών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Πηνελόπη Ηλιάσκου (καθηγήτρια ρυθμικής Dalcroze & επιμελήτρια χορού – Κέντρο Χορού Ντάνκαν, EDN), Μαρία Κολιοπούλου (χορογράφος), Χριστίνα Λιάτα (υπεύθυνη διεθνών συμπαραγωγών & περιοδειών – πρόγραμμα Εξωστρέφεια, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση) και Φρόσω Τρούσα (καλλιτεχνική διευθύντρια – ARC for Dance Festival & Moving Colors Festival). Την επιμέλεια του προγράμματος του Aristonautes Lab υπογράφει η θεωρητικός – δραματουργός χορού Μπετίνα Παναγιωτάρα.

Από το πρόγραμμα, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια. Δύο πολυβραβευμένες ταινίες κορυφαίων δημιουργών από τη Γαλλία, το “Ο Φαραώ, ο κλέφτης και η πριγκίπισσα” του Michel Ocelot και το “Adama” του Simon Rouby, θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στην αφρικανική ήπειρο δίνοντας τους μία πρόγευση από το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης του ANIMASYROS. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουνίου, στον θερινό κινηματογράφο “Ηλέκτρα”.

Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, συνεργάζεται και φέτος με καταξιωμένους επαγγελματίες και έμπειρους εκπαιδευτές και προσφέρει πρωτότυπα εργαστήρια και δράσεις για όλους: εργαστήριο ποίησης για ενήλικες, εργαστήριο χορού για άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια και διανυκτέρευση στο οροπέδιο της Ζήρειας, εργαστήριο ανιμέισον και κεραμικής, βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στη ναυτική και ναυπηγική παράδοση των Αριστοναυτών αλλά και μία μαγευτική κυριακάτικη περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχής

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, παρουσιάζεται στη μαρίνα του Ξυλοκάστρου η έκθεση “Οι δοκιμασίες των Αριστοναυτών” με μία εντυπωσιακή κατασκευή τμήματος μυκηναϊκής εικοσόρου, όπως επίσης έκθεση ζωγραφικής μαθητών Δημοτικού με θέμα τον χορό και η έκθεση φωτογραφίας “Click the change you want to see!”.

Και όπως κάθε χρόνο, τα αγαπημένα πλέον σε όλους Ιστιόπανα των Αριστοναυτών, που φέτος φιλοτεχνήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα ανεμίζουν δίπλα στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου! Μία in situ εικαστική εγκατάσταση, υπό τον τίτλο “Αναπνοές”, ένα απόσταγμα πειραματισμών με την αναπνοή ως θεμελιώδες συστατικό της κίνησης.

Οι ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ αποτελούν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος. Ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη του έναρξη το καλοκαίρι του 2022, έχει καταφέρει να διεκδικήσει τη θέση του και ενταχθεί επάξια στον πολιτιστικο χάρτη της χώρας, φροντίζοντας να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται διαρκώς.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση aristonautes@animasyros.gr.

Η είσοδος στη χορευτική περφόρμανς “Inter-esse” από τη Μαριέλα Νέστορα και την ομάδα YELP danceco. γίνεται αποκλειστικά με προσκλήσεις.

Ανακαλύψτε το αναλυτικό πρόγραμμα και στο aristonautes.eu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.