Αρχική Βουλή Το Κυβερνείο αλλάζει σελίδα – Ικανοποίηση για τη δικαίωση των ενεργειών του...

Το Κυβερνείο αλλάζει σελίδα – Ικανοποίηση για τη δικαίωση των ενεργειών του Δήμου Καλαμαριάς και του αγώνα των πολιτών

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, του Προέδρου του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΤΑΔ, Ηρώς Χατζηγεωργίου, το Κυβερνείο, το κτήριο-κόσμημα της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς, αλλάζει σελίδα.

Η δημοτική αρχή της Καλαμαριάς εκφράζει την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις που προοιωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον για το «Παλατάκι», το οποίο πρέπει να αποτελέσει ένα τοπόσημο πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας.

«H σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Καλαμαριά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Με την υπογραφή του μνημονίου γίνεται ουσιαστικά το πρώτο βήμα για τη σωτηρία του εμβληματικού κτηρίου του Κυβερνείου, για την αποκατάσταση και την αξιοποίησή του υπέρ της κοινωνίας, υπέρ των πολιτών.

Ο θεσμός της Βουλής των Ελλήνων και το Μορφωτικό της Ίδρυμα, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον περίβλεπτους οργανισμούς πολιτισμού της χώρας, αποτελεί εγγύηση για την επόμενη ημέρα του κτηρίου. Τόσο ως προς τον τρόπο που θα γίνει η αποκατάσταση των σοβαρότατων ζημιών και φθορών, με σεβασμό δηλαδή στο κτήριο, την ιστορία και την αρχιτεκτονική του, όσο και ως προς το μέλλον του ως πολυχώρος πολιτισμού.

Η σημερινή, όμως, ημέρα έχει και έναν επιπλέον ισχυρό συμβολισμό. Με την απόφαση της Βουλής για την «υιοθέτηση» του Κυβερνείου, παρουσία και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την ευαισθησία του οποίου επικαλεστήκαμε στην επιστολή που στείλαμε για την σωτηρία του εμβληματικού κτηρίου, δικαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ο αγώνας κατοίκων, φορέων και συλλογικοτήτων και η επιμονή και οι στοχευμένες κινήσεις και ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Το Κυβερνείο δεν είναι ένα ακόμα κτήριο σε προνομιακή θέση στο Θερμαϊκό, αλλά ανήκει στον αρχαιολογικό χώρο του στρατοπέδου Κόδρα, το οποίο ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοδοξεί και προβαίνει σε ενέργειες ώστε να μετατρέψει σε ένα πάρκο υπερτοπικής σημασίας. Ταυτόχρονα, το «Παλατάκι» δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, «αγναντεύοντας» από ψηλά μία διπλή ακτή 6 χλμ, που οφείλουμε στο σήμερα και στο αύριο, στους συμπολίτες μας και τις επόμενες γενιές να αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και να φροντίσουμε με κάθε τρόπο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της.

Σε αυτόν τον δύσκολο και πολυμέτωπο αγώνα σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Και ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να αποτελέσει την απαρχή για μία διαφορετική ματιά, αντιμετώπιση και δράση υπέρ των κοινωνικών αγαθών. Και η θάλασσά μας είναι ανεκτίμητη. Για την Καλαμαριά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη» είναι το μήνυμα της Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.