Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 – ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 – ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Τα Ποσειδώνια 2024, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου.

Την τελετή εγκαινίων θα χαιρετήσουν οι:

  • κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
  • κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας
  • Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στην 60χρονη ιστορία του θεσμού, καθώς οι ανάγκες των διοργανωτών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον διαθέσιμο εκθεσιακό χώρο.
  • Τα Ποσειδώνια 2024 φιλοξενούν 2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 40.000 επαγγελματίες της ναυτιλίας.
  • Τα φετινά Ποσειδώνια φιλοξενούν 23 Εθνικά Περίπτερα. Σημαντικότερη αύξηση κατέγραψε η Κίνα, η οποία μετά την πανδημία επανήλθε ισχυρότερη, με 180 εταιρείες, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 50% στις συμμετοχές. Ακολουθεί η Τουρκία με άνοδο 10%.
  • Στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν 96 νέοι ή επανεμφανιζόμενοι εκθέτες, που επέστρεψαν μετά από μακροχρόνια απουσία. Οι 25 εταιρείες είναι από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι έχουμε μια ανεξάντλητη πηγή κατασκευαστών εξοπλισμού και παρόχων υπηρεσιών για τη ναυτιλία. Από διεθνείς συμμετοχές, μεγάλη είσοδο κάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 10 εταιρείες και η Ινδία με 8 εταιρείες.
  • Τα φετινά Ποσειδώνια είναι και τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, καθώς πλέον είναι ένα γεγονός δύο εβδομάδων, με ένα Πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων, τόσο εντός όσο και εκτός του εκθεσιακού κέντρου. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο πριν από την Έκθεση λαμβάνουν χώρα τα Posidonia Games, οι αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 4.000 επαγγελματιών της ναυτιλίας.
  • Τα φετινά Ποσειδώνια, αντανακλούν τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, που έχει μπει σε μια συνεχή αναπτυξιακή τροχιά, με σκοπό την ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση των πλοίων της, αλλά και τη διαφοροποίηση του συνολικού προϊόντος της.

Παράλληλα όμως, οι γεωπολιτικές αναταραχές, νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αλλά και συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία ωθούν την ελληνική ναυτιλία στην υιοθέτηση νέων λύσεων προκειμένου να παραμείνει ηγέτιδα παγκοσμίως.

  • Τα Ποσειδώνια σηματοδοτούν και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας καθώς σε εξέχουσα θέση θα προβληθούν τα ναυπηγεία της Σύρου και της Ελευσίνας, το ναυπηγείο Σκαραμαγκά και το ναυπηγείο Χαλκίδας. Συνολικά πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες θα δώσουν το παρών στα φετινά Ποσειδώνια.
  • Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και η αυξημένη συμμετοχή εταιρειών προηγμένης τεχνολογίας και καινοτομίας που παρέχουν υπηρεσίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
  • Η Έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει πάνω από 80 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά., αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τη σημασία του εκθεσιακού τουρισμού.
  • Η Έκθεση Ποσειδώνια 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.