Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

Εγκαινιάστηκε το μουσείο Κρητικής Λαογραφίας της οικογένειας Κοκοτού

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο χωριό Δαφνές του δήμου Ηρακλείου εγκαινιάστηκε το μουσείο κρητικής λαογραφίας του Σπύρου και της Ελιάνας Κοκοτού.

Σπύρος Κοκοτός Εμμανουέλα Βασιλάκη Ισίδωρος Κούβελος

Το κτήριο, το οποίο στεγάζει μια σπάνια συλλογή υφαντών και εικόνων, βρίσκεται εντός του πατρογονικού κτήματος της οικογένειας, το Κτήμα Βαρούχα, του οποίου η κεντρική κατοικία έχει αναδειχθεί σε διατηρητέο κτίσμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. 

Οικογένεια Κοκοτού – Ντόρα Μπακογιάννη
Ηλίας Κοκοτός Μαρίνα Κοκοτού Ντόρα Μπακογιάννη

 

 

 

 

 

Τον αγιασμό του μουσείου τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησε η βουλευτής Χανιών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και στην ομιλία της ανέφερε :  “είναι σημαντικό το ότι  οι ξένοι θα μπορούν να έρχονται εδώ και θα μπορούν να καταλάβουν τον πολιτισμικό πλούτο της Κρήτης.” Περαιτέρω, ευχαρίστησε τον Σπύρο Κοκοτό για την προσφορά του στον Ελληνικό τουρισμό και στο νησί της Κρήτης.

όμιλος βρακοφόρων Κρήτης
Μάξιμος Σενετάκης

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Γιάννης Πετράκης και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το διπλανό χωριό Σίβα, όπου κείται η σορός του προ-προπάππου Καπετάν Γιάννη Αϊνικολιώτη, καθώς και επιχειρηματίες φίλοι της οικογένειας όπως η κ. Εμμανουέλα Βασιλάκη, ο κ. Μανώλης Παπακαλιάτης, ο κ. Ανδρέας Κουρής , ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος κ.ά.

Ντόρα Μπακογιάννη Εμμανουέλα Βασιλάκη

Προσκεκλημένοι ήταν, επίσης, και όλοι οι συντελεστές του έργου, μελετητές και εργολήπτες, καθώς και συνεργάτες της οικογενείας στα ξενοδοχεία της στην Ελούντα. Οι χοροί των βρακοφόρων και του κοινού κράτησαν ως αργά ο απόγευμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.