Αρχική Tour Operators Δήλωση του προέδρου του ΞΕΕ Αλέξανδρου Βασιλικού σχετικά με την πτώχευση του...

Δήλωση του προέδρου του ΞΕΕ Αλέξανδρου Βασιλικού σχετικά με την πτώχευση του FTI

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πτώχευση του FTI με έδρα το Μόναχο, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά πως ο τουρισμός δεν προσφέρεται ούτε για υπεραισιοδοξία ούτε για εφησυχασμό, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν πολλά δεδομένα. Μέλημα όλων μας τώρα είναι να τύχουν της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας οι επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου tour operator. Ωστόσο δεν μπορεί κάθε φορά η αντιμετώπιση  τέτοιων προβλημάτων να επαφίεται αποκλειστικά στη φιλοπατρία του ξενοδόχου, ο οποίος υφίσταται και την οικονομική ζημιά. Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα, η οποία θα επιτρέπει στα κράτη – μέλη να παρεμβαίνουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών – επισκεπτών αλλά και των ξενοδόχων. Τώρα, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνηση διερευνώντας πως μπορούν να μετριασθούν οι οικονομικές απώλειες για τους ξενοδόχους – μέλη μας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.