Αρχική Αεροπορικά Νέα British Airways: Επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 7 δισεκατομμυρίων λιρών

British Airways: Επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 7 δισεκατομμυρίων λιρών

Το πρόγραμμα επενδύσεων των 7 δισεκατομμυρίων λιρών, παρουσίασε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Περιφερειακός Εμπορικός Διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev. 

Σε αυτό το πρόγραμμα επενδύσεων η ΒΑ έχει ανακοινώσει 600 επενδυτικές ενέργειες, 170 από αυτές τις επενδύσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2024, τόνισε ο κ. Emil Delibashev.

Η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η British Airways μετέφερε πέρυσι 500.000 επιβάτες, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου του 2024 παρουσιάζει αύξηση +6,6%, τόνισε η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ σχετικά με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και την ΒΑ:

  • Το Λονδίνο, με μερίδιο αγοράς 83%, στο σύνολο της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, με το 47% των ξένων επιβατών (τουριστών) να επισκέπτονται την Αθήνα κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Απριλίου (χαμηλή περίοδος).

Η Επιβατική κίνηση ΔΑΑ Ιαν – Απρ 2024 σε σύγκριση με Ιαν – Απρ 2023: +16,5%.

Επίσης ήταν:

  • 2η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης το 2023 με +15% αύξηση σε σχέση με το 2019 και
  • 2η από πλευράς ξένων επισκεπτών με αύξηση +19% σε σχέση με το 2019.
  • 3η από πλευράς διεθνούς απευθείας κίνησης κατά το τετράμηνο Ιαν – Απρ 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2023 και με αύξηση +7% και
  • 2η από πλευράς ξένων επισκεπτών και με αύξηση 24% σε σχέση με το τετράμηνο Ιαν – Απρ 2024.
Ο Περιφερειακός Εμπορικός Διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev και στο βάθος η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, του Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας

Οι επιβάτες της γραμμής, σύμφωνα με τα στοιχεία, ταξιδεύουν κυρίως για αναψυχή (κατά 62%), ενώ η κίνηση VFR (σκοπός ταξιδιού επίσκεψη σε συγγενείς και φίλους) και το business αντιστοιχούν σε 25% και 10% αντίστοιχα.

Οι ξένοι επισκέπτες που ζουν στο εξωτερικό, αποτελούν το 62%, ενώ οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, το 37%.

 

Το επενδυτικό πρόγραμμα της British Airways

Ο Περιφερειακός Εμπορικός Διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev

Η British Airways δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών της ως μέρος του σχεδίου μετασχηματισμού πολλών δισεκατομμυρίων λιρών. Εισάγονται αρκετές νέες πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες αλληλεπιδρούν και εξυπηρετούνται από την αεροπορική εταιρεία. Εκτός από την αναθεώρηση του ιστότοπου και της εφαρμογής BA, η αεροπορική εταιρεία επενδύει σε νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση για να βελτιώσει τις λειτουργίες και να εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση στην ώρα της. Η BA ανακαινίζει τα σαλόνια της στο Heathrow, επενδύει σε νέα τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόκειται να προχωρήσει σε νέο εξοπλισμό μηδενικών εκπομπών και υβριδικό επίγειο εξοπλισμό στο Heathrow .

Επίσης σχεδιάζει επίσης να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στον στόλο και τις καμπίνες της. Όπως ολοκαίνουργια καθίσματα μικρών αποστάσεων και εσωτερικούς χώρους στα νέα αεροσκάφη Airbus A320neo και A321neo. Οι πελάτες μπορούν να περιμένουν μοντέρνα και άνετα καθίσματα Euro Traveler και Club Europe με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Οι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων θα επωφεληθούν επίσης από την αναβάθμιση του στόλου στα Α380 και της καμπίνας, που θα προσφέρει μια αποκλειστική πτητική εμπειρία. Επιπλέον, η BA συνεχίζει να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό της, με νέα δρομολόγια προς το Άμπου Ντάμπι, την Μπανγκόκ και την Κουάλα Λουμπούρ και περισσότερες υπηρεσίες προς σπουδαίους προορισμούς, όπως Μπαρμπάντος, Σαν Ντιέγκο και Σάο Πάολο

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, ο Περιφερειακός Εμπορικός Διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev, δήλωσε:

Ο Περιφερειακός Εμπορικός Διευθυντής της British Airways, κ. Emil Delibashev

«Σε συνέχεια των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του 2023 και του Α΄ Τριμήνου του 2024, ανακοινώσαμε την μεγαλύτερη διαχρονικά οικονομική επένδυση ύψους 7 δισεκατομμυρίων λιρών Αγγλίας που αφορά σε 600 διαφορετικές πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα επενδύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών. Το γεγονός αυτό μας δίνει την πεποίθηση πως θα συνεχίσουμε να συνδέουμε την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο και, πέραν του Λονδίνου, με 180+ ακόμη προορισμούς, προσφέροντας κορυφαία premium προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η Club Europe και η Club World.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.