Αρχική Δήμοι Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτό κάλεσμα σε σεναριογράφους για υποβολή...

Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων: Ανοιχτό κάλεσμα σε σεναριογράφους για υποβολή αιτήσεων στο Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου “The Owl”

Το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο “Τhe Owl Screenwriting Workshop“, το ετήσιο αγγλόφωνο σεμινάριο ανάπτυξης τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών που απευθύνεται σε σεναριογράφους οι οποίοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους στο χώρο. Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο προώθησης της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.  

Δέκα σεναριογράφοι θα επιλεγούν προκειμένου να συμμετάσχουν στο εργαστήριο καθοδήγησης και δικτύωσης που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 4 Οκτωβρίου του 2024, στην Αθήνα. Πέντε από τα σενάρια θα είναι κινηματογραφικά και πέντε θα είναι τηλεοπτικά, ενώ προϋπόθεση επιλογής αποτελεί το σενάριο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων για την τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας, τουλάχιστον δύο από τους επιλαχόντες σεναριογράφους του “Τhe Owl”, θα είναι Έλληνες δημιουργοί. 

Το εργαστήριο περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου. Ανάμεσά τους ο Marc Lorber, executive producer στις σειρές “The Pact”, “Motherland” και “Devils” ως SVP των διεθνών συμπαραγωγών της Lionsgate, η Lindsay Bender, ατζέντισσα της διεθνούς φήμης εταιρείας Creative Artists Agency (CAA), ο Carlo Dusi, εκτελεστικός παραγωγός και διευθύνων σύμβουλος της Endor productions, ο οποίος είχε ηγηθεί όλης της στρατηγικής και συμπαραγωγής σεναρίου της Red Arrow Studios International, ο Kurban Kassam, εκτελεστικός παραγωγός στην Pulse Films και παραγωγός του βραβευμένου με BAFTA και RTS “Jungle” για τα Amazon studios και η Julia Berg, βραβευμένη παραγωγός που έχει συνεργαστεί με κορυφαίους παραγωγούς και σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν κερδίσει βραβεία BAFTA και Oscar. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα “Owl Industry Days”, μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με παρουσιάσεις και ομιλίες πάνελ. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με εκπροσώπους στούντιο, παραγωγούς, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πλατφόρμες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για να κατατεθεί αίτηση συμμετοχής, προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν γράψει τουλάχιστον μία ταινία ή κάποια επεισόδια σε τηλεοπτική σειρά και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου το οποίο μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα.

Μια επιτροπή διεθνών επαγγελματιών του κλάδου θα επιλέξει τους σεναριογράφους που θα συμμετάσχουν στο “The Owl”. Η επιτροπή θα συνεκτιμήσει -μεταξύ άλλων- το ιστορικό του συγγραφέα, ενώ στη συνολική ποιότητα του σεναρίου, την πρωτοτυπία, το στυλ γραφής, την εμπορευσιμότητα αυτής και τη δυνατότητα υλοποίησης και παραγωγής της ιδέας.

Η επιτροπή θα συνεκτιμήσει επίσης το βιογραφικό του συγγραφέα, καθώς και την συνολική ποιότητα του σεναρίου, την πρωτοτυπία, το στυλ γραφής, τη δυνατότητα υλοποίησης και παραγωγής της ιδέας.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Coverfly (www.coverfly.com) από σήμερα έως τις 8 Ιουλίου 2024.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το workshop θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:

Στην πρώτη φάση, τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο εργαστήριο με τους σεναριογράφους των οποίων το έργα θα έχουν επιλεγεί από τους μέντορες. Η διοργάνωση θα γίνει στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην Αθήνα, όπου οι σεναριογράφοι θα συζητήσουν τα πρότζεκτ τους και θα παρακολουθήσουν μία σειρά από masterclasses και πάνελ. Η συμμετοχή στο “The Owl” είναι δωρεάν για τους επιτυχόντες ενώ η διαμονή, το φαγητό και οι τοπικές εμπειρίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop καλύπτονται από το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων.

Επικεφαλής του εργαστηρίου θα είναι ο καθηγητής Scott Myers, συγγραφέας του βιβλίου “The Protagonists’ Journey”, καθηγητής σεναρίου στο Πανεπιστήμιο DePaul, μέντορας στα BlackList Seminars και καταξιωμένος σεναριογράφος, έχοντας γράψει περισσότερα από 30 πρότζεκτ για μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ και τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα «K-9», «Αλάσκα» και «Τρωικός Πόλεμος».

Στη δεύτερη φάση του “Τhe Owl” τον Μάρτιο του 2025, οι σεναριογράφοι θα λάβουν εξ αποστάσεως πρόσθετη καθοδήγηση και ομαδικές συζητήσεις με το γκρουπ των συναδέλφων τους.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Owl Industry Days 2025. Οι σεναριογράφοι θα πραγματοποιήσουν μια τελική συνεδρία με τους μέντορές τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους μπροστά σε μια ομάδα επαγγελματιών του κλάδου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.