Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας

Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με την Πριγκίπισσα της Ιαπωνίας

Ορόσημο για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας χαρακτήρισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη την παρουσία της Αυτής Αυτοκρατορικής Υψηλότητας Πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα, σε εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη, για την 125η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και με αφορμή το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού 2024.
 
Η Υπουργός καλωσόρισε την Πριγκίπισσα Κάκο στην Ελλάδα και τόνισε τον συμβολικό χαρακτήρα που έχει η  παρουσία της για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη,  ανέφερε πως το Έτος Τουρισμού και Πολιτισμού 2024 αποτελεί εφαλτήριο για τη στενότερη πολιτιστική και τουριστική προσέγγιση των δύο λαών  και το χαρακτήρισε ως ένα νέο κεφάλαιο στη σύσφιγξη και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη, «υπάρχει μια πολύ λεπτή και αδιόρατη γραμμή μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού. Ο τουρισμός δεν είναι απλά ένα οικονομικό μέγεθος ή μόνο μια δραστηριότητα αναψυχής.  Είναι μια πολιτισμική και πνευματική γέφυρα μεταξύ των λαών που επιτρέπει την μεταξύ τους γνωριμία και κατανόηση. Είναι ένα ταξίδι στην ψυχή, το πνεύμα και τον πολιτισμό της επισκεπτόμενης χώρας και του λαού της».
Επεσήμανε πως από το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σχεδιάζεται, σε στενή συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις δύο χώρες, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού 2024.
 
Οι εκδηλώσεις αποσκοπούν στο να προβληθεί η Ελλάδα στην Ιαπωνία και αντιστρόφως, να αναδειχθούν τα κοινά των δύο λαών και να δοθεί το έναυσμα για μια πιο στενή επαφή μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, προσέφερε σε πολυτελή κασετίνα και με προσωπική αφιέρωση προς την Αυτής Αυτοκρατορική Υψηλότητα, τον πρώτο τόμο από την επετειακή έκδοση στα ιαπωνικά και στα ελληνικά του εμβληματικού έργου ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία».
 
Νωρίτερα η κα Όλγα Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε την πριγκίπισσα Κάκο στο μουσείο της Ακρόπολης  και την ξενάγησε στη φωτογραφική έκθεση του διάσημου Αμερικανού φωτογράφου Robert McCabe, η οποία εγκαινιάστηκε χθες και μέρος της οποίας, σχεδιάζεται να μεταφερθεί και να εκτεθεί στην Ιαπωνία το προσεχές φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.