Αρχική Περιφέρειες ε ευρεία σύσκεψη εργασίας συμμετείχε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στη...

ε ευρεία σύσκεψη εργασίας συμμετείχε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στη Κέρκυρα

Σε ευρεία σύσκεψη εργασίας συμμετείχε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία βρίσκεται από χθες στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Ιόνια Νησιά, για την ενημέρωση τουριστικών, επαγγελματικών φορέων και πολιτών για την κυβερνητική πολιτική, τις δράσεις και το όραμα του Υπουργείου Τουρισμού.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, παρουσία τοπικών βουλευτών, δημάρχων των νησιών του Ιονίου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων τουριστικών και επαγγελματικών φορέων.
«Βρισκόμαστε εδώ στο ξεκίνημα της περιόδου» τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, « και το ζητούμενο ασφαλώς, τόσο για τα Ιόνια Νησιά, για την Κέρκυρα, όσο και για άλλους αναπτυγμένους προορισμούς της χώρας, δεν είναι μόνο οι υψηλές επιδόσεις στην τουριστική κίνηση. Η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, και εδώ, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η νέα αρχή που επιθυμούμε θα πρέπει να περιλαμβάνει την προώθηση πρακτικών βιώσιμου τουρισμού με μέτρο και ισορροπία προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών’’.
«Είναι σημαντικό, πρόσθεσε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ‘‘να προχωρήσουμε με βάση ένα σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, που λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις του τουρισμού και που θα μεριμνά για την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων που προσελκύουν ευρύτερα τμήματα της τουριστικής ζήτησης’’.
Η Υπουργός Τουρισμού έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί είτε έχουν υλοποιηθεί για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων και του νέου οράματος για τον βιώσιμο τουρισμό. Ειδικότερα ανέφερε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, το Παρατηρητήριο για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο. το Συμβούλιο Οινοτουρισμού, το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αναφέρθηκε ακόμα στα έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όπως: η αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, ο εκσυγχρονισμός χιονοδρομικών κέντρων, και ορειβατικών καταφυγίων, με στόχο την ενίσχυση του ορεινού και χειμερινού τουρισμού, η ανάπτυξη του αγροτουρισμού, και γαστρονομικού τουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και ευεξίας καθώς και η προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρα μας.
Με αφορμή το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που εξασφάλισε η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε την κρισιμότητα των επικείμενων Ευρωεκλογών οι οποίες όπως τόνισε θα καθορίσουν τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας και της σταθερότητας της χώρας. «Πρέπει να αναρωτηθούμε και να επιλέξουμε», τόνισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, «ποιον και ποιους θέλουμε την επόμενη μέρα να διαπραγματευτούν τις μεγάλες αποφάσεις για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή Άμυνα της Ευρώπης».       
Η Υπουργός Τουρισμού είχε στη συνέχεια εποικοδομητικό διάλογο με φορείς του τουρισμού αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού μπορεί να μην έχει αρμοδιότητα για όλα όσα άπτονται του τουρισμού αλλά προσπαθεί και πρέπει να δίνει λύσεις.
Η κυρία Κεφαλογιάννη κάλεσε τους φορείς της αυτοδιοίκησης να ζητήσουν χρηματοδότηση από τα προγράμματα του ΤΑΑ ενώ τόνισε τη σημαντική συμβολή των ανεκμετάλλευτων πολιτιστικών πόρων στο τουριστικό προϊόν. Κλείνοντας η υπουργός υπογράμμισε : «Αν θέλουμε να βγει ένα μήνυμα από τη σημερινή μας συνάντηση και όσα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από όλους είναι ακριβώς αυτό που πρεσβεύουμε στο Υπουργείο Τουρισμού, ότι ο στόχος είναι η ποιοτική και όχι η ποσοτική ανάπτυξη του τουρισμού. Πρέπει να δούμε πώς θα εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν με τις ειδικές μορφές τουρισμού, ώστε η Ελλάδα να αποτελεί ποιοτικό τουριστικό προορισμό».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψή της και την υποστήριξη που δείχνει στα Ιόνια Νησιά.
Αμέσως μετά, η Υπουργός Τουρισμού συνοδευόμενη από τον βουλευτή Κερκύρας κ. Στέφανο Γκίκα επισκέφθηκε το Αχίλλειο. «Αναμφισβήτητα το Αχίλλειο αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρίσιμο τοπόσημο ιστορίας και πολιτισμού της Κέρκυρας. Οι εργασίες συντήρησης του χώρου αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και όσο διαρκούν καλό θα ήταν τμήμα του μοναδικού αυτού πολιτιστικού πόρου να παραμείνει επισκέψιμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.