Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΠΕΣΤ: αντιδεολογική και πολιτικά εσφαλμένη η δυνατότητα fast track ναύλωσης σε σκάφη...

ΕΠΕΣΤ: αντιδεολογική και πολιτικά εσφαλμένη η δυνατότητα fast track ναύλωσης σε σκάφη εξωχωρίων εταιρειών

Θέμα: Άρθρα 8 & 9 του Νόμου 4926/2022

Η ΕΠΕΣΤ επανέρχεται στην εφαρμογή των άρθρων 8 & 9 του Νόμου 4926/2022, που αφορά τον κλάδο του τουρισμού σε σκάφη αναψυχής, ενόψει της αρχής της νέας τουριστικής περιόδου και σχετικών συζητήσεων που γίνονται, ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Βουλή και τον Τύπο.

  1. Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι τα άρθρα 8 & 9 του Νόμου 4926/2022, όπου δίνεται μία δυνατότητα fast track ναύλωσης σε σκάφη εξωχωρίων εταιρειών να ναυλώνονται κατά παρέκκλιση 21 ημέρες, είναι αντιδεολογική και πολιτικά εσφαλμένη.  Την άποψή μας υποστήριξαν όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, αλλά και Βουλευτές της Ν.Δ., ανεξάρτητα αν τελικά κάθε Βουλευτής, για προσωπικούς λόγους, ψήφισε τα συγκεκριμένα άρθρα.
  2. Είναι σαφές ότι ο τρόπος που διεξήχθη η διαβούλευση κατά τη διάρκεια ψήφισης του εν θέματι νομοσχεδίου ήταν ελλιπής και απαράδεκτος.  Απαιτείται να υπάρξει πράγματι σοβαρή διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν δίκαιες λύσεις και ορθολογικές χρεώσεις για τα διερχόμενα σκάφη αναψυχής και τον περιορισμό των παράνομων ναυλώσεων.
  3. Η ΕΠΕΣΤ επισημαίνει ότι η συζήτηση και η διαβούλευση είναι δύσκολη και σύνθετη, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλά συμφέροντα που έχουν συνηθίσει στην παρανομία (και με παραπληροφόρηση οδήγησαν στη ψήφιση των άρθρων 8 & 9),  αλλά και αντιτιθέμενα νόμιμα συμφέροντα.  Σε κάθε περίπτωση, η ΕΠΕΣΤ είναι παρούσα να συμμετάσχει με την εμπειρία και τις γνώσεις της σε κάθε πρωτοβουλία, που έχει σα στόχο να γίνουν κατανοητά τα θέματα, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα, ακόμα και οι αρμόδιοι φορείς δεν γνωρίζουν και δεν κατανοούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.