Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσημα Εγκαίνια για την Astir Marina Βουλιαγμένης

Επίσημα Εγκαίνια για την Astir Marina Βουλιαγμένης

Στη φωτογραφία από τα αριστερά, ο Δήμαρχος Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο Co – CEO της AGC Equity Partners, κ. Walid Abu Suud, η CEO Astir Palace Vouliagmenis κα Πέννυ Ζαγλαρίδου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, στην εκδήλωση εγκαινίων της Astir Marina

Η επένδυση των 53 εκ. ευρώ που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό  

Η Astir Marina Βουλιαγμένης άνοιξε και επίσημα τις πύλες της την Τετάρτη 29 Μαΐου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον ελληνικό τουρισμό.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό green project, το οποίο υλοποιήθηκε με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 53 εκατομμύρια ευρώ και αναβαθμίζει συνολικά τα δεδομένα στο οικοσύστημα των μαρινών της Ελλάδας. Η νέα Astir Marina, είναι μία από τις κορυφαίες home-port μαρίνες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και τοποθετεί την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου elite yachting.

Σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους πιο σύγχρονους περιβαλλοντικούς όρους και τα αυστηρότερα κριτήρια διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων, ως προς το σύνολο της κατασκευής και των λειτουργιών της. Σήμερα, προσφέρει τη βέλτιστη συνύπαρξη φιλοξενίας και υπερσύγχρονων υπηρεσιών με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και βιώσιμης λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα.

Η σημασία της ανάπλασης της Astir Μαρίνα, ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και υλοποίησης ενός οράματος που δημιουργεί αξία τόσο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα όσο και για τη χώρα, αποτέλεσε κεντρικό μήνυμα της τελετής των εγκαινίων, που κορυφώθηκε με το σάλπισμα των ελλιμενισμένων σκαφών που ήχησαν σε συντονισμό, σηματοδοτώντας συμβολικά την επίσημη έναρξη της νέας εποχής της Astir Marina.

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της επένδυσης για τη νέα και αναβαθμισμένη Astir Marina -η οποία ξεπερνά τα 53 εκατομμύρια ευρώ- είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Με 60 θέσεις ελλιμενισμού, η Astir Marina γίνεται πλέον μία πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική μαρίνα, που σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Τα οφέλη, όμως, δεν σταματούν εκεί. Διότι το έργο αυτό βοηθά, επίσης, στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενισχύει την τοπική οικονομία και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της χώρας συνολικά».

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ.
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, χαρακτήρισε τη μαρίνα έργο που αναβαθμίζει το
θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου που τη φιλοξενεί και αποτελεί σημείο
αναφοράς όχι μόνο της αθηναϊκής ακτογραμμής αλλά και της χώρας μας.

Στη συνέχεια τόνισε: «Όσο ήταν σε εξέλιξη το έργο, εισπράξαμε σκληρή
κριτική από την τοπική κοινωνία για αυτό και οι επιλογές μας
λοιδορήθηκαν, με αποτέλεσμα να υποστούμε σημαντικό πολιτικό κόστος και
εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Δεχτήκαμε άδικο πόλεμο από μεγάλα μέσα
μαζικής ενημέρωσης που μας κατηγορούσαν για την επικείμενη καταστροφή
της Βουλιαγμένης, όπως χαρακτήριζαν τότε το έργο. Σε όλα αυτά όμως, κλείσαμε τα αυτιά μας και μείναμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές και τους στόχους  μας, και όπως βλέπετε σήμερα εδώ, δικαιωθήκαμε
».

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Co – CEO της AGC Equity Partners, κ. Walid Abu Suud, εκπροσωπώντας το σύνολο των μετόχων: «Εκ μέρους της AGC Equity Partners και των μετόχων και εκ μέρους της Astir, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του έργου, το Δήμο και την τοπική κοινωνία της Βουλιαγμένης, καθώς και την ελληνική Κυβέρνηση που μας στήριξαν σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής. Η Astir Μαρίνα είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της και να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, υψηλών προδιαγραφών. Η ανάπλαση της Μαρίνας, η οποία υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην αριστεία και τη βιωσιμότητα».

Μετά από επτά δεκαετίες, μια νέα σελίδα γράφεται στην ιστορία της Αθηναϊκής Ριβιέρας φέροντας μια νέα εποχή προστιθεμένης αξίας για τον ελληνικό τουρισμό. Η Astir Marina επισφραγίζει το στοίχημα της Ελλάδας για εξωστρέφεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δυνατότητα της χώρας να υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομής σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.