Αρχική Δήμοι Εκδήλωση στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με ηλικιωμένους και νεαρούς εθελοντές – Δύο...

Εκδήλωση στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με ηλικιωμένους και νεαρούς εθελοντές – Δύο γενιές συναντιούνται και φωνάζουν BINGO στη δημοκρατία

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση Bingo, φέρνοντας κοντά ηλικιωμένους συμπολίτες μας από τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων και νεαρούς εθελοντές από δημιουργικές ομάδες της πόλης. Την εκδήλωση επιμελήθηκε για λογαριασμό του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηνών η εταιρία Quenvo. Η εκδήλωση είχε στόχο να αναδείξει την αξία της δημοκρατίας και τη σημασία της συμμετοχής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στην ευρωπαϊκή ιστορία μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού Bingo και να διεκδικήσουν συλλεκτικά δώρα. Περισσότερο, όμως, η εκδήλωση αποτέλεσε μια πλατφόρμα για διαγενεακό διάλογο, ενισχύοντας τη συνειδητοποίηση των κοινών αξιών και στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

©️Ευρωπαϊκή Ένωση Ευάγγελος Δημόπουλος

Δηλώσεις

Ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα δήλωσε:

«Η οργάνωση λαών εξασφάλισε για δεκαετίες ένα μίγμα αλληλένδετων επιτευγμάτων: ειρήνης, δημοκρατίας, ευημερίας. Ήδη από την αρχή του 21ου αιώνα, οι παγκόσμιες οικονομικές, τεχνολογικές και γεωπολιτικές συνθήκες μεταβάλλονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Αυτό γεννά νέες ευκαιρίες αλλά και απειλές που θα υπήρχαν ανεξάρτητα από την ΕΕ. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια υπενθύμιση προς τους νέους για το πώς ήταν ο κόσμος όταν δεν υπήρχε ελευθερία, δημοκρατία και δικαιώματα. Οι λέσχες φιλίας είναι μια απτή απόδειξη του βαθέματος της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τις συνεργαζόμενες ομάδες για την αφοσίωσή τους σε αυτή την πρωτοβουλία.»

Ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε:

«Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας, είναι η πιο καθολική, η πιο συμμετοχική διαδικασία δημοκρατίας που η ιδέα της έχει τις ρίζες της στην πόλη μας, την Αθήνα. Θέλουμε να προσθέσουμε και τη δική μας φωνή στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα για τη συμμετοχή στις εκλογές της 9ης Ιουνίου για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συμμετοχή ηλικιωμένων και νέων σε μια τόσο ευχάριστη και εκπαιδευτική δραστηριότητα μας δείχνει ότι όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και να ενισχύσουμε τη συμμετοχή στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.»

«Τη δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να τη θεωρήσουμε δεδομένη. Είναι μια συλλογική ευθύνη που θα συνεχίσει να υπάρχει όσο την υπερασπιζόμαστε, και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που δεν πρέπει να το εκχωρήσουμε σε κανέναν, ώστε να αποφασίσει για εμάς.»

Η εκδήλωση στο Σεράφειο ήταν μια ζωντανή απόδειξη της σημασίας της συλλογικής προσπάθειας και της αλληλεγγύης, στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η συμμετοχή όλων μας είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.