Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Συναντήσεις Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της...

Συναντήσεις Όλ. Κεφαλογιάννη με τον Πρέσβη του Ιράκ και την Πρέσβη της Σλοβακίας

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου επίσκεψη του Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα, κ. Μουαγιέντ Σάλεχ. Ο Ιρακινός Πρέσβης συνεχάρη την κα Όλγα Κεφαλογιάννη  για τις επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό και εξέφρασε την επιθυμία της ιρακινής πλευράς για στενότερη συνεργασία, με αντικείμενο τόσο την ενίσχυση των τουριστικών ροών όσο και τη ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Ο κ. Σάλεχ απηύθυνε πρόσκληση προς την Υπουργό Τουρισμού να επισκεφθεί τη Βαγδάτη, πρόσκληση την οποία η κα Κεφαλογιάννη αποδέχτηκε και συμφώνησε για την πραγματοποίηση της επίσκεψης σε εύθετο χρόνο.
Όλγα Κεφαλογιάννη – Μουαγιέντ Σάλεχ

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη  υπογράμμισε ότι η ανάδειξη νέων προορισμών στη χώρα και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελούν σταθερούς στρατηγικούς στόχους και προτεραιότητες για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.
Ο κ. Σάλεχ πρότεινε την οργάνωση από ελληνικής πλευράς τουριστικών περιηγήσεων για τους διαπιστευμένους στη χώρα μας ξένους Πρέσβεις, προκειμένου να γνωρίσουν τις τουριστικές ομορφιές της και να προβάλλουν τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας στις χώρες τους.
Τέλος, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν την αναγκαιότητα επικαιροποίησης του υφιστάμενου διμερούς συμβατικού πλαισίου, το οποίο χρονολογείται από το 1981, με την υπογραφή νέου Μνημονίου Συνεννόησης, με σκοπό να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οι συνέργειες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι τουριστικές ροές, αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κάλυψη ελλείψεων, όπως η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Βαγδάτη.
 
Όλγα Κεφαλογιάννη – Μάρτσελα Χάνουσοβα

Στη συνέχεια η κα Όλγα Κεφαλογιάννη δέχτηκε επίσκεψη από την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα, κα Μάρτσελα Χάνουσοβα, με την οποία συζήτησε την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, στη βάση του διμερούς Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο υπογράφηκε το 2021.
Στον απόηχο της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του Σλοβάκου Πρωθυπουργού, η κα Κεφαλογιάννη εξέφρασε αποτροπιασμό για το συμβάν και ευχές για γρήγορη ανάρρωση του κ. Φίτσο. Η κα Χάνουσοβα ευχαρίστησε την Υπουργό για την έκφραση αλληλεγγύης από την ελληνική πλευρά και με την αφορμή αυτή ευχαρίστησε, επίσης, για την έγκαιρη και ασφαλή απομάκρυνση των Σλοβάκων τουριστών που βρίσκονταν στη Ρόδο όταν ξέσπασαν στο νησί οι εκτεταμένες πυρκαγιές τον Ιούλιο του 2023.
Η κα Χανούσοβα ανέφερε ότι οι Σλοβάκοι αγαπούν ιδιαίτερα τη Ελλάδα , η οποία κατατάσσεται δεύτερη στις προτιμήσεις τους ως τουριστικός προορισμός. Δήλωσε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία της νέας απευθείας σύνδεσης Αθήνας και Μπρατισλάβας με πτήσεις της «Aegean» δύο φορές την εβδομάδα και αναφέρθηκε στην επιθυμία της σλοβακικής πλευράς να κάνει ευρύτερα γνωστή τη χώρα στους Έλληνες μέσω της διοργάνωσης δημοσιογραφικών ταξιδιών και ταξιδιών εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Η κα Χάνουσοβα αναφέρθηκε, επίσης, στη σύσταση για πρώτη φορά στη χώρα της αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού και απηύθυνε πρόσκληση στην κα Υπουργό, εκ μέρους του ομολόγου της κ. Κέκετι, να επισκεφθεί τη Σλοβακία.
Η κα Κεφαλογιάννη αποδέχθηκε την πρόταση για συνάντηση με τον Σλοβάκο Υπουργό, και εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία των δύο χωρών και σε πολυμερές επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ, προσπάθεια που υποστηρίζει η χώρα μας για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάδειξη της σημασίας του τουριστικού τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μεταξύ των τομέων που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας αναφέρθηκαν ο οινοτουρισμός, ο χειμερινός και ο ιαματικός τουρισμός, ενώ η κα  Χάνουσοβα τόνισε ιδιαιτέρως την επιθυμία της σλοβακικής πλευράς να αντλήσει διδάγματα από την πλούσια τουριστική εμπειρία της Ελλάδας και ιδίως όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο του βιώσιμου τουρισμού.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version