Αρχική Βραχυχρόνια μίσθωση Φοροκαταιγίδα στη βραχυχρόνια μίσθωση

Φοροκαταιγίδα στη βραχυχρόνια μίσθωση

Αναστατωμένος είναι ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης μετά την έκδοση της πολυπόθητης διευκρινιστικής εγκυκλίου της ΑΑΔΕ καθώς επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Την ώρα που ο τελευταίος νόμος ανάγκασε όσους διαχειρίζονται από 3 ακίνητα και πάνω να συστήσουν εταιρεία, η φορολογική αρχή έρχεται εκ των υστέρων και αναδρομικά να επιβάλει τέλος επιτηδεύματος και μάλιστα ανά κατάλυμα! Πρόκειται για ένα δυσανάλογο κόστος για μια εταιρεία, που την καθιστά μη βιώσιμη. 

Ένα σημείο που θα πρέπει να εξεταστεί είναι η νομιμότητα της αλλαγής ενός νόμου μέσω μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου. Γιατί ο νόμος του 2019 ανέφερε ξεκάθαρα ότι οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος. Και πλέον αυτό επιχειρείται να αλλάξει, όχι μέσω νέου νόμου αλλά μέσω μιας διευκρινιστικής εγκυκλίου. 

Εδώ θα πρέπει να αναλάβουν ρόλο οι συλλογικοί φορείς. Και για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να δυναμώσουν με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.